Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
AndrzejSnk

K8L

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy głośno jest o Intel Core Microarchitecture jaki i nadchodzącej architekturze od AMD mianowicie K8L, sprawa IntelCM została poruszona myślę że czas omówić k8l

Kilka obrazków :D :lol:

14070a.png

14070b.png

14070c.png

14070d.png

K8L_die_shot.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, to już wiemy skąd AndrzejSnk wziął obrazki :D

Ale serio..na stronie nie ma dyskusji, w komentarzach też nikt się nei odezwał, zresztą jak topik o nowych procach to tylko tutaj ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe ile takie cacka będą kosztowały i jak to sobie bedzie radziło w grach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daleka przyszłość oj daleka. Karty i tak rozda Conroe, AMD będzie musiało od początku latami budować reputację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amd ma cos w zanadrzu. bardzo prawdopodobne ze technologia 4x4 zmiecie conroe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak darku mówisz? Czy ja jestem opóźniony? Bo jakoś nei wydaje mi się żeby ten Conroe był taki przerażający...przecież AMD ma reputację a to że INTEL wypuści świetnego proca to nie oznacza że AMD niczego nie zrobi :) Poza tym nie będzie sytuacji że wszyscy zaczną kupować Conroe bo po prostu ich na to nie stać ;)

AMD jest bezpieczne, tym bardziej gdy pokaże co samo przygotowało :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włąśnie chodzi o to żę Conroe będzie w miare tani i zapewne dużo osób się na neigo przerzuci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczymy co to będzie. narazie AMD rządzi :) na intela jeszcze przyjdzie czas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlaczego tak darku mówisz? Czy ja jestem opóźniony? Bo jakoś nei wydaje mi się żeby ten Conroe był taki przerażający...przecież AMD ma reputację a to że INTEL wypuści świetnego proca to nie oznacza że AMD niczego nie zrobi :) Poza tym nie będzie sytuacji że wszyscy zaczną kupować Conroe bo po prostu ich na to nie stać ;)

hmm czyli uważasz że 4rdzenowy proc z seri K8L będzie tani ?

najtanszy Conroe ma kosztowac 183$

w komentarzach do publikacji nie będziemy komentowac (prowadzic dyskusji o nowej rodzinie procków) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Conroe nie jest przerażający? Mnie przeraziło to, że model ze średniej półki cenowej ma w F.E.A.R o 20 fps więcej niż FX-62 za 5000 zł.

fear_avg.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha dokładnie. Conroe będzie w tym roku najlepszym procesorem( i w następnym zapewne też) nie mam co do tego żadnych wątpliwości :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym następnym rokiem niebyłbym taki pewien..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Conroe nie jest przerażający? Mnie przeraziło to, że model ze średniej półki cenowej ma w F.E.A.R o 20 fps więcej niż FX-62 za 5000 zł.

fear_avg.png

Mów dalej, o tym nie wiedziałem :D Ale serio, w sumie 180$ to też tak mało nie jest, coś jak Venice. Z drugiej strony, jestem ciekaw co poda nam AMD, ja jestem za nimi niż Intelem :P

Ale niech walczą, to konkurencja napędza ten rynek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jestem za nikim. Kupuje zawsze to co jest wydajniejsze, bądź mniej awaryjne. Ale kompa dwuleteniego już nie zamierzam przez nast. 3 lata wymieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z tym następnym rokiem niebyłbym taki pewien..

wiadomo bo wtedy będzie wymiatał 4 rdzeniowy Conroe

Mów dalej, o tym nie wiedziałem :D Ale serio, w sumie 180$ to też tak mało nie jest, coś jak Venice. Z drugiej strony, jestem ciekaw co poda nam AMD, ja jestem za nimi niż Intelem :P

Ale niech walczą, to konkurencja napędza ten rynek :)

oj widać że tematów nie czytasz http://forum.pccentre.pl/index.php?showtopic=150993

za 89$ będzie Vini 3k+ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci że po prostu nie interesuje mnie aż tak bardzo to na co sobie nie mogę pozwolić. Ty wiesz że ja mam myszkę kulkową!? :D Za dużo wydatków mam jak na bezrobotnego 17latka :D Gdzie tu conroe ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostanio duzo mysle, czy amd 3000+ czy chociazby d 805, ale chyba jednak zainwestuje nawet w tanie dwa rdzenie, ale nadal niewiem czy amd czy intel. Jak dla mnie mogli zrobić większe l1 i l2 w sumie. No ale taki proc, hmmm, obsluga DDR3...hmm...prorokuję za 3 lata jakieś, chociaz w tym juz cos nowego ma byc po conroe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darek - u nas w polsce juz od podstawówki uczą interpretować obrazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum służy do wymiany zdań a nie do zapodawania obrazków. Zdjęciami możesz się powymieniać np tutaj www.plfoto.com.

Milans - zdawało mi się też, że w Polsce w podstawówce uczą czytać ze zrozumieniem. Niestety wyniki egzaminu na koniec gimnazjalnego pokazują co innego, więc różnie z tym jest mądralo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...