Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Havoc

Stery do Intela

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie. Nie mam pojęcia co mi jest potrzebne. Komputer ma w sobie celka 600mhz i potrzebuje sterów do płyty gł. Jakie tu powinny być? Nie wiem jaki jest chipset, nie znam się za bardzo na intelu. Kompa otworzyć też nie mogę i jestem w kropce. Ile było płyt pod starego celka? Biore się za reinstal systemu. Wracam za godzinke mam andzieje że już coś napiszecie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pomóżcie. Nie mam pojęcia co mi jest potrzebne. Komputer ma w sobie celka 600mhz i potrzebuje sterów do płyty gł. Jakie tu powinny być? Nie wiem jaki jest chipset, nie znam się za bardzo na intelu. Kompa otworzyć też nie mogę i jestem w kropce. Ile było płyt pod starego celka? Biore się za reinstal systemu. Wracam za godzinke mam andzieje że już coś napiszecie :P

jak zainstalujesz Windowsa XP to powinien sam to takiego starego sprzetu stery zainstalowac

co do mobo to zaintaluje everesta i tam zobacz jaka to płyta na stronie producenta powinny być jakies stery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym problem, że everest nie widzi modelu płyty. Nie wiem nawet jaka to firma.

Intel chipset utility pokazał mi coś takiego:

TO

p.s. może na takim staruszku nie opłaca się nawet szukać sterów do mobo? On tylko do netu służy. Ale po 2-3 tygodniach nawet winam przycina podczas odtwarzania i chce to wreszcie zrobić porządnie bo już pie*** dostaje :D

A to nie mój komp więc codziennie nie mogę przy nim grzebać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym problem, że everest nie widzi modelu płyty. Nie wiem nawet jaka to firma.

Intel chipset utility pokazał mi coś takiego:

TO

p.s. może na takim staruszku nie opłaca się nawet szukać sterów do mobo? On tylko do netu służy. Ale po 2-3 tygodniach nawet winam przycina podczas odtwarzania i chce to wreszcie zrobić porządnie bo już pie*** dostaje :D

A to nie mój komp więc codziennie nie mogę przy nim grzebać ;]

tutaj poszukaj powinno coś być:

http://www.intel.com/design/motherbd/retired.htm

http://www.intel.com/design/chipsets/mature/450_440.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...