Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kartą graficzną (może to wina gry??? eeee.... nie sądze).

Chodzi o to, że gdy gram w GTA San Andreas na najwyższych detalach przy rozdzielczości 1024-768 wyświetla mi się zaledwie 35 FPS podczas, gdy w przeróżnych testach przy Doom III Ultra Quality 1024-768 karta uzyskuje 72 FPS.

Mój rzęch ma procesor Athlon 3 GHZ; 512 MB Ram; kartę graficzną

GIGABYTE GF 6600GT 256MB/ 128 bit. Czy to za mało by swobodnie pograć sobie w niezbyt wymagającą grę jaką jest GTA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało ramu do GTA chyba... Ale czy 35 fps to mało? Chyba nie tnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie zdawało że ta gra sama ogranicza klatki do 25 fps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w opcjach czegoś takiego jak frame limiter, albo fps limiter...chbya było coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam problem z kartą graficzną (może to wina gry??? eeee.... nie sądze).

Chodzi o to, że gdy gram w GTA San Andreas na najwyższych detalach przy rozdzielczości 1024-768 wyświetla mi się zaledwie 35 FPS podczas, gdy w przeróżnych testach przy Doom III Ultra Quality 1024-768 karta uzyskuje 72 FPS.

Mój rzęch ma procesor Athlon 3 GHZ; 512 MB Ram; kartę graficzną

GIGABYTE GF 6600GT 256MB/ 128 bit. Czy to za mało by swobodnie pograć sobie w niezbyt wymagającą grę jaką jest GTA?

Nie mów mi że na athlonie 3ghz i 512 ramu nie tnie w doom na ultra quality. Zwłaszcza że nie jest to kwestia mocy karty tylko przepustu textur przez ram.

Chociaż z drugiej strony nie próbowałem dooma na moim obecnym konfigu, ale Q4. I tam na ultra fps też mam zajebisty, ale doczytywanie textur wkurza.

Aaaaa....sorki, 256 ramu na karcie. ja mam 128. Teraz jest pytanie czy lepiej inwestować w karty z większym ramem czy po prostu w klasyczny ram. Odpowiedź wydaje się prosta zwłaszcza że textury i tak są ładowane do ramu głównego który zajmuje się też innymi rzeczami.

Dobra, co do gta to jak wyżej było już, wyłącz frame limiter, oczywiście jeśli chce ci się grać w TO. Nawet niezłe ale nudzi szybko i zaczyna denerwować. Poza tym bez przesady, 35 ramek to już jest nieźle. 30-35 to minimum żeby oko się nie męczyło. Żeby wszystko tak chodziło...

Asus k8v-x se

sempron 64 3000+ 2200mhz

1x512kingston 1x256 goodram

Gigabyte gf 6600gt 128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...