Bi-l 0 Napisano 2 Czerwiec 2006 Mam problem z kartą graficzną (może to wina gry??? eeee.... nie sądze). Chodzi o to, że gdy gram w GTA San Andreas na najwyższych detalach przy rozdzielczości 1024-768 wyświetla mi się zaledwie 35 FPS podczas, gdy w przeróżnych testach przy Doom III Ultra Quality 1024-768 karta uzyskuje 72 FPS. Mój rzęch ma procesor Athlon 3 GHZ; 512 MB Ram; kartę graficzną GIGABYTE GF 6600GT 256MB/ 128 bit. Czy to za mało by swobodnie pograć sobie w niezbyt wymagającą grę jaką jest GTA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 2 Czerwiec 2006 Za mało ramu do GTA chyba... Ale czy 35 fps to mało? Chyba nie tnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SimoN 0 Napisano 2 Czerwiec 2006 Mi sie zdawało że ta gra sama ogranicza klatki do 25 fps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 2 Czerwiec 2006 Poszukaj w opcjach czegoś takiego jak frame limiter, albo fps limiter...chbya było coś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qbeesh 0 Napisano 5 Czerwiec 2006 Mam problem z kartą graficzną (może to wina gry??? eeee.... nie sądze). Chodzi o to, że gdy gram w GTA San Andreas na najwyższych detalach przy rozdzielczości 1024-768 wyświetla mi się zaledwie 35 FPS podczas, gdy w przeróżnych testach przy Doom III Ultra Quality 1024-768 karta uzyskuje 72 FPS. Mój rzęch ma procesor Athlon 3 GHZ; 512 MB Ram; kartę graficzną GIGABYTE GF 6600GT 256MB/ 128 bit. Czy to za mało by swobodnie pograć sobie w niezbyt wymagającą grę jaką jest GTA? <{POST_SNAPBACK}> Nie mów mi że na athlonie 3ghz i 512 ramu nie tnie w doom na ultra quality. Zwłaszcza że nie jest to kwestia mocy karty tylko przepustu textur przez ram. Chociaż z drugiej strony nie próbowałem dooma na moim obecnym konfigu, ale Q4. I tam na ultra fps też mam zajebisty, ale doczytywanie textur wkurza. Aaaaa....sorki, 256 ramu na karcie. ja mam 128. Teraz jest pytanie czy lepiej inwestować w karty z większym ramem czy po prostu w klasyczny ram. Odpowiedź wydaje się prosta zwłaszcza że textury i tak są ładowane do ramu głównego który zajmuje się też innymi rzeczami. Dobra, co do gta to jak wyżej było już, wyłącz frame limiter, oczywiście jeśli chce ci się grać w TO. Nawet niezłe ale nudzi szybko i zaczyna denerwować. Poza tym bez przesady, 35 ramek to już jest nieźle. 30-35 to minimum żeby oko się nie męczyło. Żeby wszystko tak chodziło... Asus k8v-x se sempron 64 3000+ 2200mhz 1x512kingston 1x256 goodram Gigabyte gf 6600gt 128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach