Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
latos

KARTA ZA MNIEJ NIZ 300 ZŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic sobie nowy komputer ale nie mam pojęcia jaką wybrać karte.

Potrzebna mi dobra i tania (ponizej 300 zł) karta do gier PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 300zł na allegro kupisz radeona 9600 xt :)

Edit: Albo nie, lepiej 9550 i go zrobić na 9600xt. Na naszewsj stronie jest poradnik jak to zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zamierzam kupic sobie nowy komputer ale nie mam pojęcia jaką wybrać karte.

Potrzebna mi dobra i tania (ponizej 300 zł) karta do gier PC.

a wiesz jaka reszte podzespołów kupic ?

Edit: Albo nie, lepiej 9550 i go zrobić na 9600xt. Na naszewsj stronie jest poradnik jak to zrobić :)

Kuba dlaczego proponoujesz karte na AGP przecież latos zamierza kupic nowy komputer więc najlepszym wyborem będzie GF 6600 na PCIEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie szkoda, że autor tematu nie sprecyzował.

Jeżeli będzie AGP to to co polecił Qba, jeżeli PCIe, to to co polecił Andrzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale że nie !

jezeli karta ma byc na PCIE to proponuję wyrwać na alelgro używaną 6600GT :) koszt około 300 zł a jest o wiele lepsza do zwykłej 6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wcale że nie !

jezeli karta ma byc na PCIE to proponuję wyrwać na alelgro używaną 6600GT :) koszt około 300 zł a jest o wiele lepsza do zwykłej 6600

A zlapiesz za 300zł? Daj linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj mogłem kupić za 280. trzeba tylko okazje złapac na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na AGP za 300zł już można wyrwać 9800PRO :D . A już na bank 9700PRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że to wcale nie jest pro ( niższe taktowania medion-firma krzak )

@Grygus: stopniowanie, że MILANS mówi że można 66GT a ty że 9800 znaczyłoby że 66GT jest słabsza od 9800pro co jest bzdurą... jest dokładnie na odwrót :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Grygus:  stopniowanie, że MILANS mówi że można 66GT a ty że 9800 znaczyłoby że 66GT jest słabsza od 9800pro co jest bzdurą... jest dokładnie na odwrót :]

shit sami poloniści na tym forum :rolleyes:

co do Mediona fakt niższe takty ale z innych firm za tą cene to co najwyżej 9500PRO można dostac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja coś stopniuję? 6600GT na AGP to nadal koło 500zł, Milans mówił o karcie na PCIE ;) .

Mediony 9800pro mają niższe taktowania ale wszystkie lecą ponad 800mhz na pamiątkach co jest dziwne... Aczkolwiek, obiło mi się o uszy że szybko padają ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mediony 9800pro mają niższe taktowania ale wszystkie lecą ponad 800mhz na pamiątkach co jest dziwne... Aczkolwiek, obiło mi się o uszy że szybko padają ;) .

Mi też to się obiło o uszy.

Ta dyskusja nie ma sensu póki autor nie powie czy chce PCIe czy AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ja coś stopniuję? 6600GT na AGP to nadal koło 500zł, Milans mówił o karcie na PCIE ;) .

mea culpa :D

to już lepiej tak :D i do tego na rdzeń jakiś box z PIV podejżewam że zje XT :D

http://allegro.pl/item103508961_ati_radeon...nowy_118zl.html

Mi też to się obiło o uszy.

Ta dyskusja nie ma sensu póki autor nie powie czy chce PCIe czy AGP.

popieram :D można tutaj tak powiedzieć ? nie dostane procentuff ?? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie dostane procentuff ?? :P

Jak tak?

dokładnie tak jak wyżej

chodzi mi o to czy nie dostanie warna np: 10%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@darek dade nie widze tu regulaminu a spotykałem się z wpisami w nich że posty typu : popieram, tak masz racje, racja brachu, dać mu piwa nie mające żadnej treści tylko potwierdzenie że zgadzasz sie z przedmówcą są karane :D przynajmniej teoretycznie ^_^

regulamin jest jako temat :D nie specjalnie rzuca sie w oczy dlatego go nie widziałem :D :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@darek dade nie widze tu regulaminu a spotykałem się z wpisami w nich że posty typu : popieram, tak masz racje, racja brachu, dać mu piwa nie mające żadnej treści tylko potwierdzenie że zgadzasz sie z przedmówcą są karane  :D przynajmniej teoretycznie  ^_^

hmmm

http://forum.pccentre.pl/index.php?showtopic=103 - a to co to jest

zresztą to nie wiesz jakie forum mam na mysli że odrazu 10% dostajesz za jakąs głupote

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to już lepiej tak  i do tego na rdzeń jakiś box z PIV podejżewam że zje XT 

http://allegro.pl/item103508961_ati_radeon...nowy_118zl.html

Łeee a coż to za syf? Jakiś wynalazek zza wschodniej granicy :P . Ale cena fajna, tylko pamięci mało.

Jest jeszcze jakiś niby 8-potokowy S8 Delta Chrome za 130zł ale to już wogóle podejrzane. Zresztą, oni zawsze mieli problemy ze stabilnością i sterownikami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Łeee a coż to za syf? Jakiś wynalazek zza wschodniej granicy :P . Ale cena fajna, tylko pamięci mało.

Jest jeszcze jakiś niby 8-potokowy S8 Delta Chrome za 130zł ale to już wogóle podejrzane. Zresztą, oni zawsze mieli problemy ze stabilnością i sterownikami...

no masz mobilne klocki i zwykłe nie ?:D

tu masz mobilne radki 9600- ati pewnie wyprzedaje zapasy, czasami sie trafiają 9700 (ale mobilne 9700 mają tylko 4 potoki więc bez hurara-optymizmu) mobilne znaczy mało prądu biorą i mało się grzeją a do tego mają nieco wyzsze taktowanie niż normalne 9600, pierwsze jakie rozpakował gościu miały podobno 2 ns memki ( w co nie wierzę osobiście ) ale na oko maja 3-3,3 ns memki, wyglada niepozornie bo tak ma być, pamięci sa zintegrowane w GPU :o jeden boksik i po problemach z chłodzeniem B)

a to że pamięci mało nie ma znaczenia karta robi w 03 3K na stocku poza tym pograsz sobie w wyzszej rozdzielczości na 9600 w cokolwiek :huh:

delta chrome jest nic nie wart, 9550 ją leje aż piszczy mimo różnicy w ilości potoków i nie da się na tym w NIC grać taki cudny jest support sterów <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...