Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Zmiana chłodzenia na grafie

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zmienić chłodzenie na mojej grafice. Mam radeona 9800 pro i założyłem na niego Silencera. Jest on cichy trzeba przyznać, ale niezbyt wydajny i ponoć często zawodzi(wiatrak pzrestaje się kręcić). Myślkałem o tych pentagramach (XC 80 Cu) albo zalmanach(VF 700 Cu) na grafike. Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagramy na grafiki sycą :) .

Możesz spróbować wiekowego Spire Whisperrocka znaleźć, przyciąć i wywiercić otwory i dać na grafę. Ja tak mam na swoim 9800 i na 5v (niesłyszalny) radzi sobie spokojnie :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałbym zmienić chłodzenie na mojej grafice. Mam radeona 9800 pro i założyłem na niego Silencera. Jest on cichy trzeba przyznać, ale niezbyt wydajny i ponoć często zawodzi(wiatrak pzrestaje się kręcić). Myślkałem o tych pentagramach (XC 80 Cu) albo zalmanach(VF 700 Cu) na grafike. Co o tym myślicie?

Pentgrama zakładaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem sobie kupić silencera na 9800, ale jak się naczytałem gdzieś o tym, że one zabijają karty, to sobie darowałem. Kiedyś miałem też ambicje na chłodzenie pasywne thermaltake, ale jakoś mi przeszło...

Zalman vs Pentagram, trzebaby takie porównanie znaleźć. Zdaje mi się, że na twojepc było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewntagram to złe rozwiązanie. dlaczego ? cooler jest dobre przez pierwsze kilka dni. po 3 miesiącach zaczyna turkotać co jest strasznie denerwujące. dodatkowo warto zaznaczyć ze montaż pentagrama jest dośc problematyczny. lepiej brać zalmana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dodatkowo warto zaznaczyć ze montaż pentagrama jest dośc problematyczny. lepiej brać zalmana

Tak samo mówili o coolerach Pentagrama na proca. Ja z montażem największego nie miałem najmniejszych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek... chyba sobie jaja robisz... Jezeli mówie ze montaż pentagrama na grafe jest problemtatyczny to uwierz - tak jest na prawdę.

BTW - pentagram na proca to chyba najprostszy w montażu cooler na świecie. praktycznie niemożliwe jest przypadkowe ukruszenie rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam sobie wystrugaj chłodzonko choćby cos takiego jak mam w sigu :] odpowiednie coolerki, które wchodzą bez cięcia ( jedynie dwie dziurki robisz banał jak masz kawałek wiertarki w domciu ) sprzedawał jeszcze niedawno MILANS po 10 ziko na allegro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...