kaki 0 Napisano 24 Maj 2006 Czy jesli tasma jest troche pognieciona moze sie zepsuc ?? Chodzi mi o taka szara tasme w komputerze Mam ja strasznie pognieciona i nie wiem czy to przez nia nie chce mi sie właczyc komp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MANIAK 0 Napisano 24 Maj 2006 jeżeli komp wogule nie rusza to napewno nie przez taśmę, pozatym ja u siebie mam taśme BARDZO pogniecioną(jest spięta tym zaciskiem który nie wiem jak się nazywa, ale jak zapniesz to już nie wypniesz) i jakoś nie ma problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 24 Maj 2006 (edytowane) Rozumiem że chodzi ci o taśmę IDE do dysku twar. i cd/dvd-romów. Na włączanie się windowsa nie ma wpływu, bo tylko łączy napędy z płytą główną, jeżeli jest uszkodzona (przerwana, naderwana, itd...wygięcie i poskręcanie w 99% przypadków nie powoduje zniszczeń) to po prostu komputer nie zobaczy dusku/cdromu czy czegokolwiek co pod nią podłączysz. Tak więc proponuje dalej opisać problem, widać wina leży po stronie czego innego @maniak mnie uprzedził uwielbiam dodawać posty w tym samym czasie Edytowane 24 Maj 2006 przez Havoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaki 0 Napisano 25 Maj 2006 no własnie nie napisałem ze dysk mam pusty i jak właczam kompa to pisze " usun dysk lub inny nosnik " i nic wiecej nie moge zrobic probowałe juz zamiany tych kolorowych ale ich zmienianie raczej nie ma znaczenia . Dysk tez jest dobry bo sprawdałem na innym kompie ,mysle ze to chodzi o te tasmy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 25 Maj 2006 nieee. chodzi o to ze masz pusty dysk i nie ma jak sie zbootować. zainstaluj windowsa i wszystko bedzie cacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 25 Maj 2006 no własnie nie napisałem ze dysk mam pusty i jak właczam kompa to pisze " usun dysk lub inny nosnik " i nic wiecej nie moge zrobic probowałe juz zamiany tych kolorowych ale ich zmienianie raczej nie ma znaczenia . Dysk tez jest dobry bo sprawdałem na innym kompie ,mysle ze to chodzi o te tasmy ?? <{POST_SNAPBACK}> a napewno nic nie masz włożone do stacji dyskietek ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaki 0 Napisano 25 Maj 2006 nieee. chodzi o to ze masz pusty dysk i nie ma jak sie zbootować. zainstaluj windowsa i wszystko bedzie cacy myslisz ze o to chodzi ?? nie wiem sprobuje dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 25 Maj 2006 A czego oczekiwałeś?? Co ci dalej się miało zrobić? Przeciez po tym całym wykazie biosu nastepuje uruchamianie windowsa, a skoro go nie ma... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 25 Maj 2006 no własnie nie napisałem ze dysk mam pusty ,,Komputer to nie tylko urządzenia w środku obudowy. Pecet bez oprogramowania a przede wszystkim bez systemu operacyjnego mógłby się nam przydać najwyżej jako podstawka pod książki." from http://forum.pccentre.pl/index.php?showtopic=150915 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaki 0 Napisano 25 Maj 2006 Dzieki wam wszystkim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach