Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Havoc

Underground muzyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wam mało tematów to może podzielimy się doświadczeniami muzycznymi? ;p

Chodzi mi o nasze polskie "ciche zespoły" takie które nie są komercyjne i nie są nadawane 24h na vivie albo mtv polska, czyt. ich troje itd :D

Np. z mojego miasteczka Happysad coraz bardziej się wybija, nawet już teledysk mają jeden :) A grają muze od dawna, latają po klubach i po prostu grają muzykę a przy okazji zgarniają kasę, ale grają to co chcą i się liczą. Tak samo jak Coma, Mir i inne tego typu zespoły. Wybrałem się na koncert Koniec Świata i Happysad...co się działo to głowa mała, pół skarżyska się zeszło, nawet pare drecholi było mimo że muzyka to głównie 'ska'.

Od razu mówię że wcześniej jakoś uciekałem od takiej muzy, ale jednak to wcale nie jest takie złe, niektóry utwory można zassać z ich stron interentowych i posłuchać. Ja osobiście proponuje:

http://www.koniecswiata.art.pl/KoniecSwiat...zarneChmury.mp3

;)

Liczę że nie wszyscy tutaj słuchają teraz "hit(kicz)owego" kawałka "Explosion" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie znam zbyt wiele polskich zespołów, które jakoś szczególnie bym lubił. A Happysad jest "nawet", niektóre kawałki podobają mi się. I oni chyba już 2 płytę wydali i coś mi się wydaje, że już wyszli z "andergrandu" ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja cały czas za Proletaryatem jestem :) Ale to już "stary" zespół, a z tych młodych, wybijających się moge wymienić zespół Beth. Naprawdę ostro i dobrze grają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakoś nie znam zbyt wiele polskich zespołów, które jakoś szczególnie bym lubił. A Happysad jest "nawet", niektóre kawałki podobają mi się. I oni chyba już 2 płytę wydali i coś mi się wydaje, że już wyszli z "andergrandu" ;).

ee tam wyszli :P ale od siebie dodam ze maja fajne kawalki, ale nie dla mnie, jakos tak wiekszosc ich songow jest o milosci, dlatego wole come i koniec swiata :)

Qba, czy Proletaryat ma gdzies swoje piosenki na sieci? Takie próbki? Bo jakoś nigdy tego nie słyszałem :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale proletaryat to nie jest zespol undergroundowy przeciez... Ze swojej strony polece Lao Che i Ametrie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jest polski i ok :) Można rozszerzyć temat ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą w Polsce prawie cały rock to underground. Szczególnie w mediach. Muzykę jaką lubię znajduję jedynie na MTV2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...