Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Karta muzyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już bedziecie podawać jakieś propozycje to możecie też podrzucić linka do jakiejś tańszej muzyki za ok. 50-100zł ;) Też bym sobie kupił, ale Qba bogaty a ja nie :( :D

A o tej karcie słyszałem od znajomego dużo dobrego, zresztą to SB, ciężko trafić na słaby model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem że to SB, Ale może znacie jakieś inne lepsze w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo na moim abicie IC7 standardowo jest "Realtek ALC650, 6-kanałowy

AC'97 2.2" więc chyba nie za dobra dźwiękówka nie?

Właśnie włozyłem do kompa:

"Creative Audigy 2"(chyba LS czy coś) no i różnice słysze i zapewne ją wezme(nówka 100zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie masz wogóle głośniki Qba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili jade z wieży więc głośniki 2x120W Philipsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, zapomniałem napisać że już mam tego Audigy i syci jak .... normalnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie sprawia juz problemow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie :) Po zainstalowaniu nowszych sterów działa już wszystko cacy :) I naprawdę teraz mogę polecić każdemu tą dźwiękówkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę odświeżę temacik :).

Otóż chciałbym kupić dźwiękówkę za około 150 zł i wybór padł na Audigy 4 OEM (na allegro za 160 zł). Czy ktoś miał styczność z tą kartą? Czy może lepiej polować na 2 OEM, kosztuje około 100 zł, choć ciężko ją już dostać. Potrzebuję karty zarówno do muzyki, jak i do gier, a moja zintegrowana nie nadaje się do tego ;).

EDIT : W tej chwili jako głośniki służy mi mini-wieża LG z głośnikami 2x10w :). Ale dawają radę ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 OEM przy takich glosniczkach nawet starczy, a Sound Blastera zwyklego nie warto...

Mysle ze drozej raczej nie warto. Ja sie przesiadlem ze 2 lata temu z Realteka na audigy 2 Zs z pozlacanymi koncowkami i dzwiek jest kosmicznie lepszy i czystrzy..ale kup tak zeby to mialo sens, bo czasem takich kart do 100 zeta nie warto kupowac, kolega kupil i zadna roznica..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale żeby wykożystać to co daje ci lepsza dźwiękówka trzeba też mieć dobre głośniki (ew. dobre słuchawki), szczeże mówiąc troche by mi szkoda było kasy na to wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc przewiduję kupienie dobrych słuchawek (wiem, pojęcie względne, ale będą w cenie powyżej 100 zł :) ), przemyślałem jednak sprawę i będę polował na Audigy 2 OEM, choć tak jak pisałem ciężko ją zdobyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...