Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Don Corleone

Nie mogę się zalogować

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję się zalogować na stronie pccentre.pl ale nie mogę. Ciągle wyskakuje, żę zły ID albo hasło i takie tam inne. Założyłem jeszcze jedno konto, ale na forum mnie loguje lecz na stronie nie chce. Co mam zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W tabeli, w której przechowywane są dane użytkowników strony (nie forum) nie ma Twojego konta. Przy rejestracji dane odnośnie użytkowników wpisywane są zarówno do tabeli PC Centre jak i forum. Jednak w tym wypadku coś nie zadziałało.

Powodem tego stanu rzeczy może być spacja w loginie. Czy w trakcie rejestracji wystąpiły jakieś błędy?

UPDATE:

Jak się okazało, w tabeli brakuje wszystkich użytkowników, którzy zajrestrowali się po 1 marca bieżącego roku, nie ma on związku ze spacją w loginie. Problem ten więc dotyczy 150 osób... :| Wcześniej jednak nikt nie raportował podobnych kłopotów, tym bardziej dziękuję Ci za zgłoszenie.

Będę działał dalej...

UPDATE 2:

Błąd był poważny, ale został już naprawiony... Jak się okazało, jedna funkcja nie była wywoływana. Z rejestracją nie powinno być najmniejszych problemów.

Niestety, trochę potrwa zanim przywrócimy konta tych użytkowników, ktrych nie ma w tabeli użytkowników strony PC Centre. :(

UPDATE 3:

Dane użytkowników, których dotyczył powyższy błąd, zostały zsynchronizowane. Nie powinny wystąpić już żadne problemy, konieczne może być jedynie wygenerowanie nowego hasła - w tym celu proszę skorzystać z opcji przypomnienia.

Przepraszam za wszelkie problemy!

Edytowane przez Geo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mam taki sam problem, na forum jestem zalogowany, na stronie niestety nie moeg tego zrobic. Gdy probuje sie zalogowac wyskakuje:

"Podałaś/eś nieprawidłowy Identyfikator PC Centre lub hasło! Spróbuj ponownie! Jeżeli problem będzie się powtarzał, skorzystaj z formularza awaryjnego lub opcji przypomnienia hasła."

Gdy wybieram przypomnienie hasla, wpisujac maila lub uzytkownika, wyskakuje:

"Nie znaleziono informacji o takim użytkowniku" Prosze o pomoc, dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, z logowaniem się nowych użytkowników bezpośrednio na stronie mogą wystąpić problemy, ponieważ zaktualizowane forum nie jest kompatybilne z przygotowanym przez nas skryptem integrującym :( Dopiero gdy przygotujemy nowe ostryptowanie strony, wszystko zacznie działać jak należy, a to jeszcze potrwa :(

Jeśli chcesz wziąć udział w konkursie, po prostu prześlij odpowiedzi e-mailem, zgodnie z instrukcją na stronie konkursowej :)

Przepraszamy za wszelkie utrudnienia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Przed chwilą dokonałem rejestracji i mam podobne problemy co poprzedni użytkownicy. Logowanie do Forum jest ok, natomiast nie mogę się zalogować do PC Centre. Mam nadzieję, że będzie to możliwe w przyszłości. Mam też pytanie. Przy rejestracji nie zmieniłem strefy czasowej, która była "wyświetlona" i mam teraz czas moskiewski, a nie za bardzo chcę go mieć. Jak to zmienić? Muszę dodać, że jestem - jak by to delikatnie napisać - dość dojrzałym facetem i niektóre moje pytania mogą się Wam wydać "głupawe", ale wychodzę z założenia, że "kto pyta nie błądzi", więc będę dość odważnie zadawał nawet "głupawe" pytania. Pozdrawiam, dobirek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm może tak... na stronie forum PCC naciśnij na swój nick na dole, następnie na "edytuj mój profil", potem w "opcjach", masz coś takiego jak "ustawienia forum". Wchodzisz tam i u góry masz "Twoja strefa czasowa". Ustawiasz tak żeby było "+1:00 hours" i na dole naciskasz na "Zmień opcje mojego konta" i już :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Przed chwilą dokonałem rejestracji i mam podobne problemy co poprzedni użytkownicy. Logowanie do Forum jest ok, natomiast nie mogę się zalogować do PC Centre. Mam nadzieję, że będzie to możliwe w przyszłości.

Oczywiście, będzie taka możliwość. Zostanie ona zaimplementowana w nowym oskryptowaniu, nad którym obecnie pracujemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...