Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Prince

Pytanie dotyczące Semprona PILNE !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich chciałbym żebyście zobaczyli ten post http://forum.pccentre.pl/index.php?showtopic=150414

i spojrzeli na zdjęcia niżej , jestem w trakcie zamalowywania scieżek i teraz moje pytanie czy te scieżki muszą być bardzo bardzo dokładnie zamalowane ołówkiem co do grubości linii scieżki ?? moja odp. nie możliwe ponieważ one są tak małe że bawie sie od 2 godzin zeby było idealnie i włozeniu procka do kompa dalej nie widze mnożnika ? oczywiście wiadomo że nie moga sie stykać :P bo boom :P jeżeli ktos może prosze o natychmiastową odpowiedz czy to musi być bardzo idealnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malujesz ołówkiem i sprawdzasz mioernikiem czy przewodzi. Jak nie przewodzi to malujesz dalej, aż w końcu będzie przewodzić, dlatego lepszy jest miękki ołówek, a lakier elektroprzewodzący jeszcze lepszy (10zł w motoryzacyjnym)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym że lakier jest trudniejszy w użyciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam taki sam procek i płyte główna. Podrecałem już fsb do 186MHz czyli do semprona 2400. Tylko zastanawiam sie nad tym czy jesli zostawiam pamiec ram przy tej samej czestotliwosci to robie dobrze? Zaskoczyliście mnie tym że zmieniacie mnożnik w sempronach poniewaz dotychczas słyszałem, że mnożnik w sempach jest zablokowany. Naprawde udało się go wam odblokowac. Poradzcie mi co zrobic z tym ramem obecnie wrociłem do sempa 2200, a sempron 2400 mi narazie wystarczy a potem sie cos poprawi B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja też mam taki sam procek i płyte główna. Podrecałem już fsb do 186MHz czyli do semprona 2400. Tylko zastanawiam sie nad tym czy jesli zostawiam pamiec ram przy tej samej czestotliwosci to robie dobrze? Zaskoczyliście mnie tym że zmieniacie mnożnik w sempronach poniewaz dotychczas słyszałem, że mnożnik w sempach jest zablokowany. Naprawde udało się go wam odblokowac. Poradzcie mi co zrobic z tym ramem obecnie wrociłem do sempa 2200, a  sempron 2400 mi narazie wystarczy a potem sie cos poprawi  B)

tak to dobrze w K7 największa wydajnosc ma się przy 1 : 1 (FSB CPU : RAM)

mnożnik w sempronie k7 można odblokowac zamolowujac scieżki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cały proces jest opisany w topiku ;) Naprawda sprawa łatwa a wydajność.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Naprawda sprawa łatwa a wydajność.. :)

nie wzrasta ;)

trzeba jeszcze w BIOSie zmienić mnożnik aby coś podskoczyło ;)

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...