Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qbeesh

6600 gt odtwarzanie filmów

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z odtwarzaniem filmów. Jakieś dziwne kropki, skoki, zielone linie itp.

mam drivery 84.21 i najnowsze kodeki ffd, próbowałem też na dvix 6.xx. Ktos wie co się dzieje? mam nadzieję że to nie wina kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam problem z odtwarzaniem filmów. Jakieś dziwne kropki, skoki, zielone linie itp.

mam drivery 84.21 i najnowsze kodeki ffd, próbowałem też na dvix 6.xx. Ktos wie co się dzieje? mam nadzieję że to nie wina kart.

sprawdz u kogos innego film

czy te paski kropki wystepuja też w grach/ 3dmarkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sprawdz u kogos innego film

czy te paski kropki wystepuja też w grach/ 3dmarkach ?

Te filmy oglądałem już wcześniej na innej karcie. Wszystkie filmy tak się chrzanią. W grach i 3d markach wszystko jest ok. Dodam że w okienku o rozmiarze takim jaki jest defaultowo w winampie po instalce tegoz wszystko jest ok. dopiero jak zmieniam rozmiar na inny to jest źle. Próbowałem dvix playerem, bestplayerem, winampem, windows media playerem na różnych kodekach.

Poprubuję teraz inne stery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie już chyba wiem o co chodzi.

Jest cała masa wkurzonych userów na sieci, że nie mogą oglądać filmów. Problem jest ze sterownikami nvidii i złączem AGP. W większości wypadków rozwiązaniem jest instalacja najnowszych sterowników AGP do danego chipsetu. W moim przypadku to akurat nie podziałało (i nie tylko mi. sytuacja jest wyraźnie lepsza w przypadku chipsetów nforce tam to działa). Także czekam na rozwiązanie z Nvidii i\lub via tech. A poza tym kurde jestem graczem a nie widzem. A gry i benchmarki problemów nie sprawiają (ponad 8500 pkt.)

mam k8v-x se z via hyperion pro 4in1 5.08a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...