Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kaki

Mam problem ze złozeniem kompa ??

Rekomendowane odpowiedzi

Składałem starego kompa bo go czysciłem i jak go złozyłem ,wydaje mi sie ze dobrze to zrobiłem to wyczysciłem dysk . Teraz jak właczam zeby zainstalowac system pojawia sie napis na dole ekranu " usun dysk albo inny nosnik " o co wtym chodzi ?? Czy ktos moze mi to wytłumaczyc i powiedziec jak sobie z tym poradzic ?? bardzo prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Składałem starego kompa bo go czysciłem i jak go złozyłem ,wydaje mi sie  ze dobrze to zrobiłem to wyczysciłem dysk . Teraz jak właczam zeby zainstalowac system pojawia sie napis na dole ekranu " usun dysk albo inny nosnik " o co wtym chodzi ?? Czy ktos moze mi to wytłumaczyc i powiedziec jak sobie z tym poradzic ?? bardzo prosze

<_< Wydaje mi sie ze żle podłączyłes dysk.Spróbuj zmienic zworke na dysku ;) .Jesli to nie pomoze to pytaj innych na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak myslisz?? nie wiem probowałem ale zobacze jeszcze raz :D ja tam bardziej znam sie na oprogramowanieu niz na składaniu kompa :D dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbuj zworkami jeżeli przestawiałeś...a jak nie to inna taśma IDE, spróbuj na primary i na secondary - master, slave. Na którymś konfigu powinno złapać. Ale wydaje mi się że jak nie to albo coś z mobo albo dysk skopałeś...a tak btw to jak go czyściłeś? Bo wiesz...włókna nitki itd na elektronice dysku czy płycie głównej mogą narobić problemów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje ze nie ale nie czysciłem wejsc w nie tylko dmuchałem :D

poprubuje z tymi tasmami bo w tym sie gubie ;) ale jak zmienic tego primary i secondary to trzeba w tym setupie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Próbuj zworkami jeżeli przestawiałeś...a jak nie to inna taśma IDE, spróbuj na primary i na secondary - master, slave. Na którymś konfigu powinno złapać. Ale wydaje mi się że jak nie to albo coś z mobo albo dysk skopałeś...a tak btw to jak go czyściłeś? Bo wiesz...włókna nitki itd na elektronice dysku czy płycie głównej mogą narobić problemów  ;)

Ja tez myśle ze to Twój problem to uszkodzona taśma IDE.Kiedys tak miałem z CD-Romem. :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam nadzieje ze nie ale nie czysciłem wejsc w nie tylko dmuchałem :D

Jak powietrzem z aerosolu to spox, ale jak dmuchałeś czymś innym to może być z tego bieda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...