kaki 0 Napisano 19 Kwiecień 2006 Składałem starego kompa bo go czysciłem i jak go złozyłem ,wydaje mi sie ze dobrze to zrobiłem to wyczysciłem dysk . Teraz jak właczam zeby zainstalowac system pojawia sie napis na dole ekranu " usun dysk albo inny nosnik " o co wtym chodzi ?? Czy ktos moze mi to wytłumaczyc i powiedziec jak sobie z tym poradzic ?? bardzo prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wchilinski 0 Napisano 19 Kwiecień 2006 Składałem starego kompa bo go czysciłem i jak go złozyłem ,wydaje mi sie ze dobrze to zrobiłem to wyczysciłem dysk . Teraz jak właczam zeby zainstalowac system pojawia sie napis na dole ekranu " usun dysk albo inny nosnik " o co wtym chodzi ?? Czy ktos moze mi to wytłumaczyc i powiedziec jak sobie z tym poradzic ?? bardzo prosze <{POST_SNAPBACK}> Wydaje mi sie ze żle podłączyłes dysk.Spróbuj zmienic zworke na dysku .Jesli to nie pomoze to pytaj innych na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaki 0 Napisano 19 Kwiecień 2006 tak myslisz?? nie wiem probowałem ale zobacze jeszcze raz ja tam bardziej znam sie na oprogramowanieu niz na składaniu kompa dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 19 Kwiecień 2006 Próbuj zworkami jeżeli przestawiałeś...a jak nie to inna taśma IDE, spróbuj na primary i na secondary - master, slave. Na którymś konfigu powinno złapać. Ale wydaje mi się że jak nie to albo coś z mobo albo dysk skopałeś...a tak btw to jak go czyściłeś? Bo wiesz...włókna nitki itd na elektronice dysku czy płycie głównej mogą narobić problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaki 0 Napisano 19 Kwiecień 2006 Mam nadzieje ze nie ale nie czysciłem wejsc w nie tylko dmuchałem poprubuje z tymi tasmami bo w tym sie gubie ale jak zmienic tego primary i secondary to trzeba w tym setupie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 19 Kwiecień 2006 wyjmij dyskietkę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wchilinski 0 Napisano 19 Kwiecień 2006 Próbuj zworkami jeżeli przestawiałeś...a jak nie to inna taśma IDE, spróbuj na primary i na secondary - master, slave. Na którymś konfigu powinno złapać. Ale wydaje mi się że jak nie to albo coś z mobo albo dysk skopałeś...a tak btw to jak go czyściłeś? Bo wiesz...włókna nitki itd na elektronice dysku czy płycie głównej mogą narobić problemów <{POST_SNAPBACK}> Ja tez myśle ze to Twój problem to uszkodzona taśma IDE.Kiedys tak miałem z CD-Romem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczęściarz 0 Napisano 20 Kwiecień 2006 Mam nadzieje ze nie ale nie czysciłem wejsc w nie tylko dmuchałem Jak powietrzem z aerosolu to spox, ale jak dmuchałeś czymś innym to może być z tego bieda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach