Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

Skacząca głośność dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna zauważyłem dziwną przypadłość. Z podłączonych do zintegrowanej karty dźwiękowej (AC 97) głośników (Creative Itrigue 2.1) wydobywa się nierówny dźwięki, czasem jest głośno, czasem ciszej, ogromne zmiany to nie są acz bardzo denerwują. Jest tak ze wszystkiem, muzyką z filmów, MP3, radiem internetowym. Nie ma znaczenia z jakiego źródła płynie muzyka. Gdy podłączam słuchawki jest to same, także na 99% nie jest to wina zestawu głośników. Spotkał się ktoś z czymś podobnym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od niedawna zauważyłem dziwną przypadłość. Z podłączonych do zintegrowanej karty dźwiękowej (AC 97) głośników (Creative Itrigue 2.1) wydobywa się nierówny dźwięki, czasem jest głośno, czasem ciszej, ogromne zmiany to nie są acz bardzo denerwują. Jest tak ze wszystkiem, muzyką z filmów, MP3, radiem internetowym. Nie ma znaczenia z jakiego źródła płynie muzyka. Gdy podłączam słuchawki jest to same, także na 99% nie jest to wina zestawu głośników. Spotkał się ktoś z czymś podobnym?

Owszem i jednak stawiam na głośniki, miałem taki sam bajer z logitechami i walnięty był potencjometr.

O ile podłączasz słuchawki przez głośniki to potencjometr od głośników reguluje moc sygnału na wyjsciu sluchawkowym.

Jeśli masz dokładnie ten sam problem kiedy podlaczas sluchawki bezposrednio do karty no to problem jest z karta dzwiękową. Powodzenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Owszem i jednak stawiam na głośniki, miałem taki sam bajer z logitechami i walnięty był potencjometr.

O ile podłączasz słuchawki przez głośniki to potencjometr od głośników reguluje moc sygnału na wyjsciu sluchawkowym.

Jeśli masz dokładnie ten sam problem kiedy podlaczas sluchawki bezposrednio do karty no to problem jest z karta dzwiękową. Powodzenia :D

Wiesz, że wielce możliwe, bo słuchawki faktycznie podłączam przez głosniki, więc potencjometr mógł się zepsuć. Zaraz sprawdze jak wygląda sytuacja gdy glosniki podlacze bezposrednio do muzyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potencjometr wykluczam. Ojciec mi powiedział, że gdyby się zepsuł to przy kręceniu gałką byłyby trzaski. Nie mam pojęcia co to :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I haven’t any word to appreciate this post.....Really i am impressed from this post....the person who create this post it was a great human..thanks for shared this with us.

192.168.l.254

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...