Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
wchilinski

Napięcie procka

Rekomendowane odpowiedzi

<_< Mam pytanie.Gdzie i o ile V moge podniesc napięcie procka?Oryginalne napięcie to 1.6V.W biosie nie mam opcji zwiększania napięcia.Prosze o odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
<_< Mam pytanie.Gdzie i o ile V moge podniesc napięcie procka?Oryginalne napięcie to 1.6V.W biosie nie mam opcji zwiększania napięcia.Prosze o odp.

Musisz mieć taką opcję w BIOSie. A nawet jeżeli nie w Biosie to na pewno zworkami się będzie dało zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od proca i od procesora niektore T-bredy spokojnie wytrzymywują 2.1V ! ale 1.7V miesci sie w bezpiecznej granicy

Napiecie rownierz można zmienic zwierając odpowiednie dziurki w sockecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakim chłodzeniu działa ten sempron ? bo na wodzie to możesz dac i 2.0V ale na boxie nie przekraczałbym 1.75V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na jakim chłodzeniu działa ten sempron ? bo na wodzie to możesz dac i 2.0V ale na boxie nie przekraczałbym 1.75V

:D Spire Whsiperock...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To to ja mam na grafice :P

Jeżeli płyta nie pozwala podnieść napięcia w normalny sposób to pozostaje drutmod - wkłada się cienitukie druciki w dziurki socketu.

Gdzieś miałem linka ale mi zaginął :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...