Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

Heroes of Might and Magic 5 Demo! W końcu!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę przejść pierwszej misji :angry: Nie będzie recenzji ani screenów póki nie pokonam tego debila...

Dobra, zdradze rąbka tajemnicy. Piątka prezentuje się o niebo lepiej niż czwórka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie mogę przejść pierwszej misji  :angry: Nie będzie recenzji ani screenów póki nie pokonam tego debila...

Dobra, zdradze rąbka tajemnicy. Piątka prezentuje się o niebo lepiej niż czwórka.

Może ja tak nie śmiało zaseguruje może nie masz taletu do takich gier :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może ja tak nie śmiało zaseguruje może nie masz taletu do takich gier :D

Nie masz co sugerować :P

"Już" przeszedłem ;)

Gra bardzo fajna, zdecydowanie lepsza do 4, ale z góry mówię, że sukcesu 3 osiągnie. Z wyglądu bardzo podobna do W3, zastosowano sporo usprawnień, jest parę nowości, ale zasady rozgrywki się nie zmieniły i nadal jest bardzo grywalnie. Bitwy są dość ciekawe (taktyka ogromnie zyskała na znaczeniu, nierzadko 5 razy słabsze wojo pokonuje mocniejszego, wystarczą dwa głupie ruchy pod rząd), mapy bardzo urozmaicone... itd itd, mógłbym chwalić i chwalić.

Ale jest pare mankamentów, mapą całkowicie się nie potrafie obsługiwać, trafienie w konkretne miejsce gdzie bohater ma się poruszyć nie jest proste (ważne szczególnie gdy zmierzamy w celu zdobycia konkretnego obiektu), muzyka... coś mi w niej brakuje... Dobra, starczy narzekania. Zamki zmieniono, wyglądają bardzo atrakcyjnie. Do wyboru 8 poziomów jednostek, ciekawie rozwiązany system rozwijania miasta... Ech, dajcie mi pełną wersję...

A dla tych co zupełnie sagi nie znają powiem: Heroesy to strategia turowa, wciągająca jak cholera :D Jeśli Ci życie miłe to nie instaluj.

Aha, jeszcze wymagania. 1280x1024, najwyższe detale, AA i FSAA suwaki na środku (4x/8x - zgaduję) i śmiga bardzo ładnie na radeonie 9800 pro, Athlonie 64 2 GHz i 1024 mb ram.

O, i największa wada, brak ałtosejwu. W połowie misji zaatakowałem jakąś jednostkę, żeby zobaczyć co to. Okazało się, że to wymiatające smoki z którymi szans oczywiście nie miałem. Uśmiech na twarzy zszedł mi gdy zobaczyłem, że w folderze sejwowym nie ma żadnych ałtosejwów. Wierzę, że będą w pełnej wersji.

A latające gnojki to była pierwsza rzecz ktora rozwalilem gdy jeszcze raz włączyłem misję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze zainteresowanie bardzo duże... Nic to :) Cieszyć oczy!

5h1.jpg

5h2.jpg

5h3.jpg

5h4.jpg

5h5.jpg

5h6.jpg

5h7.jpg

5h8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo wygląda ładnie, musze tego kiedyś spróbować. W tym demie jest opcja gry na 2 osoby (przy jednym kompie)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
noo wygląda ładnie, musze tego kiedyś spróbować. W tym demie jest opcja gry na 2 osoby (przy jednym kompie)??

W demie jest tylko możliwość rozegrywania pojedynczych bitew. I tak jest super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn jak to?? masz na myśli pojedyńczą misje?? czy pojedyńczą potyczkę(stoją na przeciw siebie 2 armie i sie biją)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tzn jak to?? masz na myśli pojedyńczą misje?? czy pojedyńczą potyczkę(stoją na przeciw siebie 2 armie i sie biją)??

Stoją i się biją. Wbrew pozorom bardzo ciekawa sprawa (pierwsze co mi do głowy przyszło: zawiewa nudą, ale jak włączyłem... no właśnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wrzucisz jeszcze jakieś ss`y :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może wrzucisz jeszcze jakieś ss`y  :P  ?

Wrzuce jak bede mial pelna wersje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...