Grygus 0 Napisano 28 Marzec 2006 Ile mb ramu zajmują wam procesy w windzie? I jakie są wasze sposoby na zwolnienie większej ilości? U mnie najmniej zajmowało jakieś 120mb. Ale zwykle po uruchomieniu windy (winXP SP2, zapora windows off, antywir włączony, stery do drukarki, jakieś inne duperelki) mam pozajmowane nawet po 220mb ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 28 Marzec 2006 Ile mb ramu zajmują wam procesy w windzie? I jakie są wasze sposoby na zwolnienie większej ilości? U mnie najmniej zajmowało jakieś 120mb. Ale zwykle po uruchomieniu windy (winXP SP2, zapora windows off, antywir włączony, stery do drukarki, jakieś inne duperelki) mam pozajmowane nawet po 220mb ... <{POST_SNAPBACK}> mam podobnie do ciebie 120MB po uruchomieniu windy i teraz 27 procesów (winamp antivir opera everest i takie tam rózne stery i procesy sytemowe) to pokazuje 240MB a co do sposobów mysle że najskuteczniejszym będzie ubijanie procesów lub zainstalowania specjalnego oprogramowania do zwolnienia ramu czy to działa to ci nie powiem Ewentualnie po jakis pamieciożernych zadaniach wyłaczac i właczac komputer w celu wyczyszczenia pamieci ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grygus 0 Napisano 28 Marzec 2006 Korzystam z takiego oprogramowania (freeRamXPpro) i działa całkiem fajnie. Jak dam "optimize" to jakieś 15mb przybywa wolnego . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach