Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Grygus

Zajęta pamięć RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Ile mb ramu zajmują wam procesy w windzie? I jakie są wasze sposoby na zwolnienie większej ilości?

U mnie najmniej zajmowało jakieś 120mb. Ale zwykle po uruchomieniu windy (winXP SP2, zapora windows off, antywir włączony, stery do drukarki, jakieś inne duperelki) mam pozajmowane nawet po 220mb <_< ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile mb ramu zajmują wam procesy w windzie? I jakie są wasze sposoby na zwolnienie większej ilości?

U mnie najmniej zajmowało jakieś 120mb. Ale zwykle po uruchomieniu windy (winXP SP2, zapora windows off, antywir włączony, stery do drukarki, jakieś inne duperelki) mam pozajmowane nawet po 220mb <_< ...

mam podobnie do ciebie 120MB po uruchomieniu windy i teraz 27 procesów (winamp antivir opera everest i takie tam rózne stery i procesy sytemowe) to pokazuje 240MB

a co do sposobów mysle że najskuteczniejszym będzie ubijanie procesów :D lub zainstalowania specjalnego oprogramowania do zwolnienia ramu czy to działa to ci nie powiem

Ewentualnie po jakis pamieciożernych zadaniach wyłaczac i właczac komputer w celu wyczyszczenia pamieci ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z takiego oprogramowania (freeRamXPpro) i działa całkiem fajnie. Jak dam "optimize" to jakieś 15mb przybywa wolnego :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...