Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
furman

Nagrywarka DVD do 160zł

Rekomendowane odpowiedzi

Uzbierałem troche Golda na nagrywarke i chce was spytac o zdanie ktora z Tych Wybrać do 160 zł. Bede kupował w Apollo bo mam 5 minut na piechote drogi do sklepu.

Zastanawialem sie nad budzetowym rozwiazaniem LiteOn SHW-160P6S

i nad LG Multi GSA-4167 który jest na 2 miejscu w komputer tescie z lutego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wziąłbym napęd LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby ma pare parametrów lepszych, ale i tak bym wybrał LiteOn"a. Widziałem go w akcji, niezła nagrywara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarki DVD liteona nie mają dobrej renomy.

BTW.

Widziałeś ją w akcji... i co takiego zobaczyłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrywarki DVD LiteOn słyną ze swojej awaryjności. ja zastanowił bym się nad NEC albo LG ew benq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To właśnie LG się najbardziej psują, psujki :) Darek nie musisz tak się unosić, jawiem że TY i tak masz racje zawsze ;/

No bardzo dobra nagrywara, nie różni się wiele od tej LG. A jeśli chodzi o awaryjnośc to już gdzieś był taki topic. Mi się jeszcze nigdy nie popsuła, tak samo moim kumplom, dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NEC lub Benq ;) LiteOn w DVD nie ma już takiej renomy jaki CD-RW... ew. jeszcze LG poprawiło się w DVD, ale i tak wybrałbym NEC'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie naczytałem na innych forach to na raize króluje LG, Nec i Benq a reszta to pomioty piekielne nie warte złamanego grosza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam LG ;) od zawsze miałem tylko LG :P i z tego co miałem to tylko jeden model szlach mi trafil ale to był zwykły czytnik 40x w starych czasach dałem za niego 200zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nieźle przepłaciłeś :P :D Ale cd-rom LG nie miały nigdy dobrej opni ;) Ja mam Lite_on i dvd-rom Toshiba, nie anrzekam na żadne, no może dvd bo musiałem softa zmieniać żeby mi nowe dvd odczytało.

A ten Nec to ma coś typu LightScribe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem nagrywarkę CD LG i mi się zepsuła. Była jeszcze na gwarancji i naprawili dość szybko. Nie wiem czy nadal chodzi bo jest sprzedana. Obecnie mam nagrywarkę Liteona i mi się średnio podoba bo jest głośna (LG było cichsze chyba) oraz napęd DVD-ROM Neca - jest w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem BenQ 1650 za 145 zł

Nagrałem juz 2 płyty TDK DVD-R i Platinum DVD+R. Pelna plyte nagrywarka nagrala w 8 minut i 20 sekund. Nagrywa cicho a czas dostepu do niej jest naprawde niski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ten Nec to ma coś typu LightScribe?

Ma odpowiednik LightScrib'e który w necuskach nazywa się LabelFlash'em

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupiłem BenQ 1650  za 145 zł

Nagrałem juz 2 płyty TDK DVD-R    i  Platinum DVD+R. Pelna plyte nagrywarka nagrala w 8 minut i 20 sekund. Nagrywa cicho a czas dostepu do niej jest naprawde niski.

No to teraz czekamy 2 miesiace, potem zdasz nam sprawozdanie z tego czy nadal dziala tak samo i czy wogole..a potem ja sobie kupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jemu może chodzić pare lat a tobie siąść po paru dniach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czepiasz się :P Wiem o tym, ale zawsze to jakaś ocena kogoś kto już sprzęt ma.

Zaprzyjaźniłem się z LG 4167 i muszę powiedzieć, że na razie nie żałuje, nagrałem już (aż!) jedną płytkę 4,7gb (8x) w jakieś 6min.

Tylko jeden mankament:

Jak myślicie, czas dostępu do nośnika dla cd-r 18sek. dla dvd-/+ (nie wiem, plytka z cd-action) R DL 13sek. aDVD za 1zł active jet 32sek...to jest normalne?

Strasznie duża przepaść...trzeba czekać pół minuty na odczyt płytki :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...