Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
wchilinski

Jak podkręcac RAM w kompie??

Rekomendowane odpowiedzi

yyyyyy... w biosie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj troche :)

Ram się kręci się wzraz ze wzrostem kręcenia CPU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczytaj troche :)

Ram się kręci się wzraz ze wzrostem kręcenia CPU :)

A raczej FSB. Choć można też podkręcać asynchronicznie. Zależy od możliwości chipsetu i biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A raczej FSB. Choć można też podkręcać asynchronicznie. Zależy od możliwości chipsetu i biosu.

no tak ja mu podałem ogólnikowo...

asynchronoiczność w jego wypadku nie ma sensu bo tylko stracił by na wydjanosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no tak ja mu podałem ogólnikowo...

asynchronoiczność w jego wypadku nie ma sensu bo tylko stracił by na wydjanosci ;)

Moge nastawic memory frequency na auto,333 lub 400 Mhz.Co nastawic??Moge tez przestawiac na 1.5 T ,2T,2.5T,3T .Co nastawic??Co jeszcze moge przestawiac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moge nastawic memory frequency na auto,333 lub 400 Mhz.Co nastawic??Moge tez przestawiac na 1.5 T ,2T,2.5T,3T .Co nastawic??Co jeszcze moge przestawiac??

najlepiej synchro z prockiem czyli jak twój semp lata na FSb 200 to ustaw pamieci na 400 co do command rate to im niższe tym lepsze wyniki wiec 1.5T choc watpie czy wtedy ramce beda dobrze działały ogólnie pomniejsz timingi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
najlepiej synchro z prockiem czyli jak twój semp lata na FSb 200 to ustaw pamieci na 400 co do command rate to im niższe tym lepsze wyniki wiec 1.5T choc watpie czy wtedy ramce beda dobrze działały ogólnie pomniejsz timingi

CR jest albo 1 albo 2 ;)

Ustaw tak: 3-3-3-11 lub 3-4-4-11, Command Rate najelpiej jak by było na 1 ale jeżeli bęzie niestabilnie to walnij 2 :) jeżeli masz taką opcje ofcourse ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CR jest albo 1 albo 2 ;)

Ustaw tak: 3-3-3-11 lub 3-4-4-11, Command Rate najelpiej jak by było na 1 ale jeżeli bęzie niestabilnie to walnij 2 :) jeżeli masz taką opcje ofcourse ;)

jasne jasne oczywiscie albo 1T albo 2T pomyliło mi się z CL (CAS Latency) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...