Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
furman

Leadtek GeForce A6200TDH

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy zmienie chociazby o 1 Mhz taktowanie GPU i klikne zastosuj to Klawiatura przestaje odpowiadać myszka sie rusza z predkoscia 1 ruch na sekunde i nie odpowiada na klikniecia tylko reset pomaga... Co ciekawe taktowanie Pamieci moge zmieniać bez problemu. Kiedys mi sie udalo norlamnie podkrecik karte ale nie pamietam w jakich okolicznosciach to zrobilem...

Próbowalem najnowszych sterowników jak i tych co otrzymałem wraz z zakupem karty. Próbowalem na róznych systemach operacyjnych i zawsze to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdy zmienie chociazby o 1 Mhz taktowanie GPU  i klikne zastosuj  to Klawiatura przestaje odpowiadać myszka sie rusza z predkoscia 1 ruch na sekunde i nie odpowiada na klikniecia tylko reset pomaga... Co ciekawe taktowanie Pamieci moge zmieniać bez problemu. Kiedys mi sie udalo norlamnie podkrecik karte ale nie pamietam w jakich okolicznosciach to zrobilem...

Próbowalem najnowszych sterowników jak i tych co otrzymałem wraz z zakupem karty. Próbowalem na róznych systemach operacyjnych i zawsze to samo...

pewnie masz blokade na krecenie gpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pewnie masz blokade na krecenie gpu

jak blokade skoro normalnie krecił GPU ;)

mayby asyfiały system mayby virus a najpardowpodbniej przy zmianie chłodzenia uszkodziłeś rdzeń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak wy cos napiszecie to sie plakać chce....

mayby asyfiały system 

System stawiam od co jakies 14 dni i zawsze to samo

mayby virus

Jestes *****boski Dejot :lol: wirus komputerowy ktory blokuje mozliwosci OC karty

a najpardowpodbniej przy zmianie chłodzenia uszkodziłeś rdzeń ;)

Od poczatku kupienia mam tak ale raz mi sie udalo krecić na sterach z pudełka ale nie pamietam jak to zrobilem

Dodam że próbowałem różnymi programami Power Stripem RIva Tunerem AtiToolem WinFoxem i zawsze to samo...

Edytowane przez Qba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to musiałeś ją jakoś uszkodzić, bo niemożliwe zeby po podkręceniu o 1Mhz wszystko się zaczęlo sypać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nie musi to być rdzeń. Równie dobrze może to być jakiś rezystorek przy rdzeniu lub inna duperelka ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zakupie karty i zainstalowaniu sterowników z nvidia.pl i nie molgem jej kręcić..

lecz kiedys zainstalowałem stery z pudełka i nagle zadziałało... pozniej już nie udawało mi sie zrobić tak aby można było zmieniać Czestotliwość GPU

a więc wątpie żeby rdzeń czy maly rezystorek czy inna duperelka byla zepsuta i pewnego dnia nagle zadzialala ale pozniej znów przestała...

EDIT:

Dobra juz działa jak dawniej... sciagnałem z Guru3d.com jakies Firmware 83.90 i jest dobrze

99280xl.th.jpg29447tz.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no furman masz zajedwabisty tok myslenia - virus blokuje oc karty rotfl

Przemysl jeszcze kilka razy swoją wypowiedź do mojego posta i wtedy odpokutuj ;)

a co z odblokowaniem potoków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a co z odblokowaniem potoków ?

Odblokowanie 4 jednostek Pixel Shader

...Niezbędny program RivaTuner jest dostępny na stronie www.guru3d.com. Zanim jednak zaczniemy majstrować w programie Rivatuner musimy sprawdzić 2 rzeczy :

* czy nasza karta 6200 na pewno ma GPU NV43

* czy nasze NV43 jest w rewizji niższej od A4 – wersja A4 w ogóle nie daje się modować (sprzętowa blokada)...

Źródło egielda.com

rv3vw.th.jpg

Jakbyś popatrzył w sygnature i sobie poszukał w google bys wiedział że GF 6200 z 64 bitowymi pamieciami sa na rdzeniu NV44 :/ a wiec i moja. Ale nie! po co, lepiej głupoty na forum pisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW! mogę Cie dotknąc ?

Po 1. nie zgrywaj Pana wszechwiedzącego i nie mów, że ja piszę głupoty bo zaraz się okaże.

Po 2. akurat byłem na tyle głupi, żeby sprawdzić w googach, ale Twoja syganturka była błędna przez co google nie znajdywało opdoiwednich wyników...poprawiłes ją dopiero przed chwilą tak samo jak edycja Twojego posta gdzie akurat to dopowiedziałeś... najpier pisz prawde to może porozmawiamy...

Po 3. reszte pozostawiam bez komentarza... bo nie będe rozmawail zkimś kto tak bezszcelnie ściemnia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
ale Twoja syganturka była błędna przez co google nie znajdywało opdoiwednich wyników...poprawiłes ją dopiero przed chwilą tak samo jak edycja Twojego posta gdzie akurat to dopowiedziałeś... najpier pisz prawde to może porozmawiamy...

:blink: co ? że ja sygnature zmieniałem :lol: :lol:

:lol: Chyba sobie zle skopiowałeś :lol:

i co mi jeszcze wmówisz ?? :D że nie mam Athlona XP tylko Semprona :D ???

a ten tekst z dotykaniem już sie nudny staje

Edytowane przez Qba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakończyłem te rozmowę ostatnim postem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zasem nie wgrywales biosów innych kreciles tym wbudowanym narzedziem w forceware? zainstaluje NGO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...