Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MANIAK

Płyta Główna na s.478

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam się właśnie nad zmianą płyty głównej z mojego niepodkęcalnego intela na coś hmm.. lepszego. podpowiedzcie koledze jakąś dobrą płytę do overlockingu. :D

moje propozycje to:

Abit IC7 (G)

Abit IS7-E (nie wiem właściwie czym te płyty się różnią poza tym że mają inny chipset, widziałem że IS7 nie ma obsługi pamięci ECC, cokolwiek miało by to znaczyć :D )

MSI 865PE Neo2-P platinium Edition

acha no i najlepiej żeby jej cena nie przekraczała 350zł

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zastanawiam się właśnie nad zmianą płyty głównej z mojego niepodkęcalnego intela na coś hmm.. lepszego. podpowiedzcie koledze jakąś dobrą płytę do overlockingu.  :D 

moje propozycje to:

Abit IC7 (G)

Abit IS7-E (nie wiem właściwie czym te płyty się różnią poza tym że mają inny chipset, widziałem że IS7 nie ma obsługi pamięci ECC, cokolwiek miało by to znaczyć :D )

MSI 865PE Neo2-P platinium Edition

acha no i najlepiej żeby jej cena nie przekraczała 350zł

Pozdrawiam :D

według mnie zdecydowanie IC7 G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tylko zapomniałem dodać że ta płyta jest już praktycznie nie dostępna, no i cena wysoka. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poszukasz to znajdziesz. I nie bierz IC7 G tylko IC7, jest sporo tańsza a tózni się tylko tym że nie ma sieciówki!!!!(wime bo sam mam :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak poszukasz to znajdziesz. I nie bierz IC7 G tylko IC7, jest sporo tańsza a tózni się tylko tym że nie ma sieciówki!!!!(wime bo sam mam :) )

W ogóle nie ma żadnej sieciówki? Czy mówisz o WiFi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi wiadomo to wogule nie ma sieciówki.

a co z IS7-E??

aha znalazłem też taki model Abita jak AI7 i z tego co przeczytałem w recenzji to też nie jest zła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe ma. Według mnie z tych co podałeś, najlepsza jest IC7 ale to Twój wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus P4P800 bardzo dobra płytka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IS-7 też nie jest zła ;) . Niewiele mniejsza wydajność od IC7 ale do wysokiego OC trzeba trafić na dobrą sztukę. A tańsza jest sporo od IC7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze jedno pytanko do was, nie wiecie może przypadkiem jaki jest rozstaw otworów wokół socket 478?? chcę sobie zrobić bloczek wodny i potrzebuje tych wymiarów, a nie chce zdejmować swojego radiatora bo szkoda mi pasty termoprzewodzącej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że na stronie intela znajdziesz ;) . A jeżeli nie jest to ustalone jakimiś specyfikacjami to trzeba by poszukać na stronie producenta płyty (Abit/Asus)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...