Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
siemionides

mobo na s754 za nieduże pieniądze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Na wstępnie dodam, że próby zmienienia mej decyzji na s939 czy inne takie skutku nie odniosą, decyzja zapadła, głównie powody finansowe.. zresztą rzadko kiedy odczuwam potrzebę upgrade'u płyty głównej, do przedwczoraj jechałem na 8- letniej. Padła.

Mam 3 propozycje, przy których wyborze, chętnie dodam, pomógł mi darek_dade, wielkie mu za to dzięki.

MSI K8T NEO F (Via K8T800,AGP)

ASUS K8N (Nforce 3, AGP)

GIGABYTE GA-K8NS (Nforce 3, AGP)

Cena każdej z płyt nie przekracza 250 zł, i taka kwota , niestety, musi wziąć górę nad innymi czynnikami. Czy macie jakieś obiekcje co do którejs z nich, a możę inne propozycje? Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek_dade Ci pomógł, a to bez komentarza :P

Według mnie MSI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte :) . MSI odpada bo na Via. Asus odpada bo ma lipny bios i nie można zmieniać vcore sempronom. A gigabyte kręci się nie gorzej od DFI ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigabyte  :) . MSI odpada bo na Via. Asus odpada bo ma lipny bios i nie można zmieniać vcore sempronom. A gigabyte kręci się nie gorzej od DFI ;) .

Po 1. w asusie mozna zmieniac Vcore w sepmach ale jedynie od modelu 3000+ bo posiada on C&Q...

Po 2. GB dobre były rev 1.0/1.1 ... rev. 2.0 ma okrojone zasilanie i Vcore tylko do 1,55V... no i gorzej się kręci..

Po 3. Kolejną aletrnatywą jest Epox 8KDA3I rev. 3.2 - tylko, że ma słaby dźwięk...

I na tych płytach (GB i Epox) powinieneś skupić swoją uwagę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...