Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MakoJ

NEC ND-4551A

Rekomendowane odpowiedzi

Zawitałem na Wasze forum, gdyż widzę że posiadacie szerokie grono specjalistów :D Chcialem Was prosić o szczere opinie na temat nagrywarki NEC ND-4551A. Jest to dobry model, czy lepiej zainwestować w inną? Z góry dziękuję i pozdrawiam

MakoJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zawitałem na Wasze forum, gdyż widzę że posiadacie szerokie grono specjalistów  :D Chcialem Was prosić o szczere opinie na temat nagrywarki NEC ND-4551A. Jest to dobry model, czy lepiej zainwestować w inną? Z góry dziękuję i pozdrawiam

MakoJ

NEC robił dobre nagrywarki CD a od ich nagrywarek DVD radziłby się trzymać (nie są złe ale cena powala) z daleka najlepszym wyborem będzie Benq 1640

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Pioneera 110D. A i Lite-onki są spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja bym nie polecieł nagrywarek DVD firmy liteon. z tego co słysząlem są głosne i szybko sie psują. bardzo czeto poleca się produkty firm LG, NEC oraz benq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że 185zł za nagrywarkę wyposazona w LabelFlash to nie jest zła cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forach specjalizujących się w napędach optycznych nagrywarki NECa są dość często chwalone. Tyle wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna prośba, czy mógłby ktoś podać linka do sterowników do tego modelu? Bo starsze Nero nie wykrywa tej nagrywarki. A sterowniki i tak się nie bacząc na to przydają. Z góry dzięki

MakoJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAk dokładnie o firmware. Jednakże siakoś nie mogę tego zassać stamtąd, wogóle jakieś problemy z rejestracją są... ;/ Istnieje jakiś inny link? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo chodzi o to, że u mnie w nero jest tylko ten image recorder jak na screenie ponizej ale samego napędu nie wykrywa? Co zrobic? :P

nero_properties.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TAk dokładnie o firmware. Jednakże siakoś nie mogę tego zassać stamtąd, wogóle jakieś problemy z rejestracją są... ;/ Istnieje jakiś inny link? :P

http://hoppy.tk/download/firmware/nec/4551/4551_121.zip

Co do screena, to nie zabardzo rozumiem o co Ci chodzi. Przecież widać nagrywarkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NEC robił dobre nagrywarki CD a od ich nagrywarek DVD radziłby się trzymać (nie są złe ale cena powala) z daleka najlepszym wyborem będzie Benq 1640

NEC z topica to bardzo dobra nagrywareczka i cenę ma przystępną. Ok.200zł za wypalarkę z LabelFlash'em, DVD-RAM'em i do tego cicha praca napędu, mogę polecić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczepie się do tematu. Chodzi mi o nagrywarkę Nec ND-3520A Ma ją moja koleżanka ale ma dziwną sytuację. Zwaliło mnie z nóg jak to usłyszałem. Kupiła komputer wraz z nagrywarką jakiś rok temu. W sklepie powiedziano jej, że będzie mogła nagrywać płyty dvd po dokupieniu jakiejś części (nikt z rodziny już nie pamięta o co chodziło) za ok.90zł!! Co to za blef?? Od kiedy do nagrywarek się coś dokupuje żeby nagrywały płyty? Dodatkowo sprzęt wypala płyty Cd bez problemu, ale dvd nawet nie czyta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Doczepie się do tematu. Chodzi mi o nagrywarkę Nec ND-3520A Ma ją moja koleżanka ale ma dziwną sytuację. Zwaliło mnie z nóg jak to usłyszałem. Kupiła komputer wraz z nagrywarką jakiś rok temu. W sklepie powiedziano jej, że będzie mogła nagrywać płyty dvd po dokupieniu jakiejś części (nikt z rodziny już nie pamięta o co chodziło) za ok.90zł!! Co to za blef?? Od kiedy do nagrywarek się coś dokupuje żeby nagrywały płyty? Dodatkowo sprzęt wypala płyty Cd bez problemu, ale dvd nawet nie czyta!

Jeśli dobrze zrozumiałem, to w menedżerku urządzeń napęd jest wykryty jako nagrywarka dvd, ale w rzeczywistości takich płyt nie czyta i nie nagrywa? Bynajmniej dziwna to sytuacja... Przecież 90zł to połowa nagrywarki, no może trochę wiecej bo jakiś rok temu pewnie była droższa. Ale i tak to niezgodne z opisem produktu NECuska, zakładając że podany przez Ciebie model jest prwidłowy. Coś mi tu nie pasi... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no właśnie. Menager wykrywa ją jako nd-3520a a na dodate wygąda tak samo jak ta nagrywarka (oglądałem foty w necie) to musi być to samo. Raczej na pewno w sklepie ją obrobili dosłownie, możę jakiś zły soft jest i wystarczy zrobić flasha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A no właśnie. Menager wykrywa ją  jako nd-3520a a na dodate wygąda tak samo jak ta nagrywarka (oglądałem foty w necie) to musi być to samo. Raczej na pewno w sklepie ją obrobili dosłownie, możę jakiś zły soft jest i wystarczy zrobić flasha...

Heh, jakby to ode mnie zależało, to bym poszedł i małą awanturke w sklepie zrobił... :) Jeszcze zależy, na jakich warunkach była kupowana, co powiedzieli jej przy sprzedaży. Ale i tak jakby nie było to jest zniesławianie Neca przez tych sprzedawców, a może byłaby z tego jakaś aferka jakby w tym pogrzebać? :P No chyba, że sprzedano jej jakiś używany sprzęt z np. niesprawnym laserem i załóżmy naprawa bądź wymiana jakiejś części wynosiłaby te 90zł, ale wtedy powinni wyjaśnić to klientowi... No chyba, że wyjaśnili, ale koleżanka była już podekscytowana komputerem i dała się załadować w bambuko :P Oni z tego żyją, że wciskają buble nieobeznanym ludziom... Niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się pokłucić, tylko nie wiem czy ktoś będzie tam w sklepie pamiętał wogóle co kiedy wcisnął, tym bardziej że minął rok :/ od zakupu. Cóż okantowali kumpele, teraz trzeba pomyśleć nad naprawą sprzętu. Tylko jak..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można się pokłucić, tylko nie wiem czy ktoś będzie tam w sklepie pamiętał wogóle co kiedy wcisnął,

Jakbym ja klientowi taki kit wcisnął to do końca życia bym nie zapomniał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że będą pamiętać :) Ja bym poszedł z tym napędem do tego sklepu, nie mówiąc początkowo, że został zakupiony właśnie u nich i zapytał o 'fachową poradę' co z tym zrobić, skoro ma nagrywać a tego nie robi :P Ciekawe jaka będzie ich reakcja, może się poplują, kto klientowi taki kit wcisnął. A wtedy wystarczy im pokazać paragon zakupu w ich sklepie :D A tak btw, to przecież jeśli się nie mylę, to na napędy dają 2 lata gwarancji, więc niech teraz kombinują... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...no też prawda :lol:

Pewnie, że będą pamiętać :) Ja bym poszedł z tym napędem do tego sklepu, nie mówiąc początkowo, że został zakupiony właśnie u nich i zapytał o 'fachową poradę' co z tym zrobić, skoro ma nagrywać a tego nie robi :P Ciekawe jaka będzie ich reakcja, może się poplują, kto klientowi taki kit wcisnął. A wtedy wystarczy im pokazać paragon zakupu w ich sklepie :D A tak btw, to przecież jeśli się nie mylę, to na napędy dają 2 lata gwarancji, więc niech teraz kombinują... :P

Pomysł nie taki zły, tylko trzeba kumpelę przekonać, bo jakoś nie zauważyłem w niej woli walki i chęci posiadania DVD-RW :huh: I wątpie żeby miałą paragon :(

Ale jeśli nie macie żadnego pomysłu aby to naprawić to, to jest niezły plan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale jeśli nie macie żadnego pomysłu aby to naprawić to, to jest niezły plan.

Skąd mamy mieć pomysł, skoro nie wiemy o co tak naprawdę w tym chodzi... :P Jedyne rozwiązanie to zanieść do serwisu i niech postawią diagnozę, albo samemu siępobawić i porozkręcać, ale to nie zawsze może pomóc...

I wątpie żeby miałą paragon :(.

Takie rzeczy jak karty gwarancyjne zwykle siętrzyma... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skąd mamy mieć pomysł, skoro nie wiemy o co tak naprawdę w tym chodzi... :P

No to wiem :P Dlatego właśnie mówię, że skoro taka sytuacja to bedzie trzeba do serwisu :P

Takie rzeczy jak karty gwarancyjne zwykle siętrzyma... :P

Wierz mi...znam takich co nie trzymają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...