Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
seweryn80

Windows Vista beta zawiesza sie podczas instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam taki problem przy instalacji z windowsa xp następuje restar i uruchamia sie vista dalsza część instalacji ale wyskakuje niebieski ekran i twierdzi że moge uszkodzić komputer ze musisz przeskanowć chkdsk /f ale robie tak i nie ma błędów znowu reset uruchamia i znowu blue scren. Instalacje chce zrobić na dysk D bo na c mam windowsa xp zrobiłem formata dysku d i dalej to samo tylko że on kopije mi pliki na c te wtępne pliki w katalogach $windows.~bt, $windows.~ls, Boot. co da sie zrobić może jest sposób żeby on tego testu nie zrobił. Dysk jest serial ata mam na c 13 gb wolnego a na d 40 gb bo go formatowąłem. i dalej to samo. ps płyta z vista ma auto start instalacji ale tam nie widzi dysku tak jak xp bez podania sterownikow do serial ata tylko jak mu je podac ta dyskietka z xp nie dziala

jest jakiś inny sposób pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nazywa się beta, i może nie na każdym systemie działać. Nie mam pojecią co stanowi problem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie podałeś którą bete masz :P Pierwsza co może wydawać się dziwne nie działa na dyskach SATA i kropka. Jak nie masz możliwości instalacji Visty to zgłoś to do Microsoftu, w końcu to obowiązek beta-testera, którym jak przypuszczam nie jesteś bo niezadawałbyś tego typu pytań :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...