Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
wchilinski

Bardzo słaba wydajność komputera!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz od dłuższego czasu pewien problem.Mój komputer jest bardzo słabo wydajny.Mam AMD Sempron 2200+(oc 2500+), 512 RAM HQ,Płyta głowna AsRock K7VT4A+ (KT400),Karta graficzna Dominion GeForce 6600 256 Mb 128 Bit.

Czego to moze byc wina.Moje wyniki w 3d markach:2001 se pro-10670 , 2005-1707.Driver 3 tnie sie bardzo mocno z najmniejszą rozdzielczoscią i detalami.Jedyna gra która dobrze chodzi to Gta san andreas(full grafa).Czasami tylko są małe przycinki.Mój wynik w Super pi to 28 min 19.890s.Nawet Athlon 2200+ (Thoroughbred) jest od mojego sprzętu lepszy.Co musze zrobic aby komp miał lepszą wydajność?? :( :unsure: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam juz od dłuższego czasu pewien problem.Mój komputer jest bardzo słabo wydajny.Mam AMD Sempron 2200+(oc 2500+), 512  RAM HQ,Płyta głowna AsRock K7VT4A+ (KT400),Karta graficzna Dominion GeForce 6600 256 Mb 128 Bit.

Czego to moze byc wina.Moje wyniki w 3d markach:2001 se pro-10670 , 2005-1707.Driver 3 tnie sie bardzo mocno z najmniejszą rozdzielczoscią i detalami.Jedyna gra która dobrze chodzi to Gta san andreas(full grafa).Czasami tylko są małe przycinki.Mój wynik w Super pi to 28 min 19.890s.Nawet Athlon 2200+ (Thoroughbred) jest od mojego sprzętu lepszy.Co musze zrobic aby komp miał lepszą wydajność?? :(  :unsure:  ;)

wynik w 3dmarku 01 słaby ponieważ tam duża role odgrywa procek wynik w 3dmarku 05 też nie jest za dobry. Co do Athlona XP to pewnie zauwazyłes że ma takie samo taktowanie (wiec wydajnosc procesorów powinna byc identyczna) ;) A co do wyniku to pewnie masz zasyfiony system najlepiej zrób formata zainstaluj tylko AntiVira i wtedy pusc Super PI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam juz od dłuższego czasu pewien problem.Mój komputer jest bardzo słabo wydajny.Mam AMD Sempron 2200+(oc 2500+), 512  RAM HQ,Płyta głowna AsRock K7VT4A+ (KT400)

Jeśli chcesz mieć ekstra wyniki to płytę zmień... i to jak najszybciej. Płyty AsRock są bardzo kiepskie.

Karta graficzna Dominion GeForce 6600 256 Mb 128 Bit.

Jeszcze nie słyszełem o Dominion :blink:

Nawet Athlon 2200+ (Thoroughbred) jest od mojego sprzętu lepszy.Co musze zrobic aby komp miał lepszą wydajność?? :(  :unsure:  ;)

Nie może tak być bo... to te same procesory. Semprony to Throughbredy z zegarem 333MHZ (dla przypomnienia Throughbred = 266MHZ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pościągałeś z netu jakieś świństwa,które Ci zwalniają kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...