Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Havoc

Jakie głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Szukam głośników w tej cenie. Narazie się napaliłem na x-530 logitecha, ale zaczynam myśleć czy aby na pewno dobrze bym zrobił. Brakuje mi w nich pilota, a to jak dla mnie przydatna sprawa. Chociaż da się obejść i bez niego. Satelitki są fajne bo i mocowalne do ściany bez problemu podobno. Wszystkie 2-drożne co też jest zaletą chyba. Nie słyszałem złych opinii basie i reszcie elementów. Słowem wygląda na 9.5/10pkt :D Jeśli możecie to poradzcie. Wiem że Creative także ma coś w tej cenie, ale tylne satelitki są 1-drożne.

Czekam na opinie.

P.S. Bierzmy pod uwagę ceny netto. Bo jak widzę x-530 w sklepie za 300zł to krew zalewa bo u mnie w mieście można dostać za 260zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zestaw I-Trigue 3300

http://darek.pccentre.pl/stanowisko2.jpg

Grają równie dobrze jak wyglądają. Nie żałuje ani jednej wydanej złotówki. Brakuje nieco środkowych tonów, ale czego wymagać od komputerowych głośniczków za 250zł. Lepszych głośników za takie pieniądze nie słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taak. Też słyszałem że fajne ale to są 2.0 prawda?

p.s. sprawdziłem, przepraszam: 2.1 :) Może i jakość dzwięku jest świetna ale ja chcę/potrzebuję, dźwięku przestrzennego, którego raczej an takich nie uzyskam niestety :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie będziesz na kompie filmów oglądać lub nie masz pokoju który pozwoliłby Ci dobrze rozmieścić głośniki to nawet nie masz co się bawić w zestaw 5.1. Po za tym za 300zł nie kupisz dobry 5 satelitek z subem (policz sobie ile pieniedzy wychodzi na jeden głośnik...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rozmieszczeniem nie będzie chyba problemu. Pokój mam mały, wąski i długi. A x-530 do ściany się przymocuje i rozstawione bedą równo i dobrze. W przyszłości planuje jeszcze kupno przynajmniej jakiegoś Soundblastera live 5.1, bo na integrze to nigdy nie wyciągne z nich tego co najlepsze :( Ale i tak lepsze to niż 2.0 manty za 40zł :D

P.S. Wie ktoś coś na temat rosyjskiego radia w x-530?

http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=106738&st=840

tutaj nadmieniają coś na ten temat. Piszą że jak się ustawi na maxa lub min. głośnośc to jes słychać :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co prawda mam Creative 2+1 ale jako sopran mi wystarcza w zupełności:)a do tego mam dołożone 2 subowery (260 Wat * 2)A co do Twojej propzycji czego mozna sie spodziewac po głośnikach komputerowych??Myślę, że nie mozna wymagać od nich zbyt wiele i za 250 zł. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh nie kupuj narazie nic, tylko dozbieraj do wzmahola i kolumn - takiego dżwięku nie dadzą Ci żadne komputerowe pierdziawki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ehh nie kupuj narazie nic, tylko dozbieraj do wzmahola i kolumn - takiego dżwięku nie dadzą Ci żadne komputerowe pierdziawki ;)

popieram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...