Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
ridewal

uwaga na gainwarda

Rekomendowane odpowiedzi

witam i chciałbym przestrzec wszystkich przed zakupem jakiejkolwiek karty gainward i wyjątkowo niesolidną firme mmv z wa-wy.sama karta sprawuje się

jeszcze w miare dobrze miałem model gf4 ultra/750-8x xp gs firewire kosztowała mie ona 1350zeta, pisze miałem bo karta zepsuła się i zgodnie z kartą gwarancyjną (gwarancja 3lata door to door, sos i inne pierdzenie)wysłałem ją do serwisu w grudniu 2005 mamy teraz koniec stycznia a karty ani widu ani słychu.dzwoniąc do siedziby firmy kilkukrotnie usłyszałem że została wysłana do niemiec ,a niemcy nie raczyli jej jeszcze odesłać ,na moje nieśmiałe stwierdzenie że termin gwarancji i tak dalej miły skądinąd jegomośc poinformował mie że są właściciele kart którzy naprawde długo czekają na swoją karte i niemiaszki nie spieszą się z oddaniem kart naprawionych.a głupi walduś(to ja)mógł tą samą karte

kupić w cottbus w mediamarkcie za 350 zeta taniej (tak jak kupiłem laptopa) i naprawa gwarancja trwała by 72godziny (mieszkam 80 km od cottbus).na stronie mmv.pl czas naprawy karty wynosi 2,73 dnia,kużwa ale im z innymi frajerami(sorry) zawyżam średnią.pozdrawiam i przemyślcie zakupy w polskich sklepikach.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty graficzne złe same w sobie nie są (mogłyby być nieco tańsze tylko...). Serwis w tym wypadku zawalił. Opiszę pokrótce analogiczną sytuację z moim aparatem. Był on w naprawie w sumie około 4 miesiące. Nie zmienia to jednak faktu, że moim nast. aparatem tez bedzie Canon.

Z tym cottbus to nie wiem o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak już jest z serwisami. Ja odesłąłem asrocka to bawili się z nim miesiąc, odsyłając do serwisów "zewnętrznych(?)" itp itd, aż w końcu właściciel sklepu po wielu próbach dał mi nową mobo. A co z tamtym się dzieje nawet nie chcę wiedzieć. Sytuacja powtórzona dwukrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, to że ci z serwisu nie chcą odesłać to nie świadczy że producent jest zły ;) . Gainward bądź co bądź robi fajne karty i z ciekawymi dodatkami ale stanowczo za dużo każe sobie płacić...

Może twój problem nie wynika z nikczemności firmy tylko z tym że to karta bardzo już stara i dawno nie produkowana. Możliwe że uszkodzenie nie nadaje (albo nie opłaca się) się do naprawy i nie mogą znaleźć nówki aby ci wymienić w ramach gwarancji ;) .

Gainward to niemiecka firma nie? Z tego co w necie znalazłem...

Mi na szczęście, dawno temu 9800SE po zwalonym flashowaniu biosa wymienili błyskawicznie w trzy dni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zawsze uważałem ze Gainward to najlepszy producent dla Nvidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja tam zawsze uważałem ze Gainward to najlepszy producent dla Nvidi

Ja też :D . Ale stanowczo za drogi w porównaniu do innych producentów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja też  :D . Ale stanowczo za drogi w porównaniu do innych producentów...

a ja juz nie (według mnie najlepszy do Leadtek) co do ceny to oni chca dodatkowe złociszcze że lepsze chłodzenie (przeważnie zmieniaja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko chłodzenie - lepsze pamięci i często zupełnie nowe PCB ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie tylko chłodzenie - lepsze pamięci i często zupełnie nowe PCB  ;) .

co do tych pamieci to chodzi ci np: o 5ns w seri 6600nonGT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co do tych pamieci to chodzi ci np: o 5ns w seri 6600nonGT  ;)

Wiesz... sa gnioty i lepsze karty. Gainward tez musi na czyms zarabiac. Firma wyroznia sie wlasnie tym ze nie sprzedaje referencyjnych kart Nvidii z naklejka, ale opracowywuje swoje wlasne karty, daje lepsze pamieci, instaluje ciekawe biosy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem to co moi przedmówcy. Gainward produkuje drogie karty bo są one na drogich elementach elektronicznych i układach scalonych. Nie muszę chyba tłumaczyć, że te karty można bardzo mocno podkręcić ;)

A jeśli chodzi o sklepy komputerowe to jest bardzo dużo takich co próbuje oszukać klienta. Na przykład Rainbow Computer, w którym serwisanci czyszcili wiatraczki i kasowali za to 30 - 50zł (gdyby to jeszcze było potrzebne).

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co andrzej - czepiasz się strasznie ;)

Mówisz, że Gainwrad już nie tylko WF Leadtek - a dla czago ? Bo wypuścił 6200 które większośc modowała się na 6600 ale też nie wszystkie ;) i w miarę dobrze kręcoce się 6600 ;]

Gainward zawsze był najlepszym producentem - i jego kozackie karty serii "GS" z lepszymi pamiątkami i fabrycznie podkręcona ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i jest to najlepszy producent kart garficznych, ale napewno nigdy Gainwarda nie kupie i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym kupił jak by było mnie stać na ich produkty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może i jest to najlepszy producent kart garficznych, ale napewno nigdy Gainwarda nie kupie i tyle :)

Ja też nie... Bo gainward nie produkuje kart ATI :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... ciekawe, czy to jest prawdą :rolleyes:

Kumpel odsyłał 4 (albo 3) razy swojego Gainwarda FX5900XT GS (oczywiście karta padała z jego winy (mody, zmiana chłodzenia, bawienie się biosem), oprócz pierwszego razu, kiedy to sama z siebie się zepsuła..)... I wkońcu przesłali mu taką, że stała się najszybszym FX`em 5900XT na świecie (zmodował na 5950 & podrassował pamięci jak i rdzeń)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow możesz dać jakiś screen z tego wyczynu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam, ale nie widziałem jego wyczynów. A Śwętego Mikołaja znasz?ON jest słąwniejszy, podkręcił athlona 1,4 na 6 giga ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do niego, ale jedyne co zostało to znikomy ślad na tłejku (znikomy, bo po tym artykule długo jeszcze miał GF i się nim jeszcze bawił).

link

Mikołaj to ściema :D Łapa 4ever :lol:

PS. Jak coś to zlookaj na ORB'a i poszukaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...