Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
wchilinski

Czy warto wymienic karte graficzną??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewne pytanie.Czy warto sprzedac karte g. Dominion GeForce 6600 256 Mb 128 Bit za 430 zł i kupic radeona 9800 gt lub xt??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pewne pytanie.Czy warto sprzedac karte g. Dominion GeForce 6600 256 Mb 128 Bit za 430 zł i kupic radeona 9800 gt lub xt??

Nie, jeżeli GeForce jest na gwarancji. Jeżeli nie jest na gwarancji to też bym osobiście nie wymieniał, choć znajdą się na pewno osoby, które prawdopodobnie zdecydowałyby się na wymianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dopiero obstawiał za swoją kartą i obszczekiwał radeona a tearz chce wymienić:), ale spoko według mnie opłaca się ją wymieć na radka 9800pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee tam po co wymieniac hmhm ja bym zostal przy tym gf, a jak wymieniac to na cos bardziej mocnego :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ee tam po co wymieniac hmhm ja bym zostal przy tym gf, a jak wymieniac to    na cos bardziej mocnego :>

Też mi się tak wydaje. Kiedys wymieniałem GF3ti na GF4ti. Wzrost wydajności powinien być spory, ale ja się zawiodłem bo UT2k4 chodził prawie bez zmian. Dlatego jestem przeciwko takim wymianom sprzetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat przesiadlem sie z GF4Ti na Radka 9550 z musu bo moj ukochany GF4Ti siadł, wzrost wydajnosci jak dlamnie był zbyt niski, a gdzies czytalem ze oplaca sie przesiadac z GF4ti(4200) na Radka 9550 ja bym takie eksperymenty odradzał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bede juz wymieniał.Tylko jaką wersje wybrac i jakiej firmy.Sie zastanawiam na trzema wersjami.Xt,Pro,Se.Któa najlepsza wersja i jakiej firmy??Brac lepiej z 256 Bit czy z 256 Mb ram?A moze jest taka wersja która ma 256 Bit i 256 MB RAM?Odpiszcie. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie nie opłaca się wymieniać dla tych kilku % więcej... No chyba że bez dopłaty albo z bardzo niewielką ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie opłaca ci się zmieniac na Radka 9800PRO chyba że za darmo a za cene XT masz GF 6600GT lepiej podkrec tego GeForca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to chodzi ze u mnie nie da sie podkrecic mego GeForce!No moze troszeczke z 500 memory clock na 515 a z 300 core clock na 315.To jest prawie nic.Nie wiem co z moją kartą jest.Więc bede ją sprzedawał i kupywał radka 9800 pro,se lub xt.Słyszałem ze dobrze sie on kreci.Tylko nie wiem jaką wersje wybrac.Mam na oku 9800 pro 128 MB RAm 256 Bit albo 256 Mb ram 128 bit.Którą wersje wybrac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9800 pro 128 MB RAm 256 Bit firmy Sapphire!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja akurat przesiadlem sie z GF4Ti na Radka 9550 z musu bo moj ukochany GF4Ti siadł, wzrost wydajnosci jak dlamnie był zbyt niski, a gdzies czytalem ze oplaca sie przesiadac z GF4ti(4200) na Radka 9550 ja bym takie eksperymenty odradzał :)

zależy z jakiego Ti(model) na jakiego 9550(memki) i w co grasz jeszcze do tego :)

a co do tematu to samo zależy jakiego 6600 na jakiego 9800pro bo dobrze kręcące się obie karty są porównwalne, jeżeli tak jak piszesz GF sie słabo tobie kręci to pewnie radek go zje :] znowu to samo 14 stycznia ostatni post :D pewnie juz po problemnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...