Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MichałBilu

Dziwna Płyta główna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką płytę główną która ma dwa wejścia DDR i dwa wejścia SDR. Teraz mam 256 MB SDR. Mam pytanie czy mogę teraz dokupić sobie ze 256 MB DDR i dołożyć. Chyba SDR i DDr nie będą razem chodziły??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem że przy kombinacji SDR+DDRna takich płytach DDRki zwolnią żeby poczekać na SDR i będzie tak jakbyś miał same SDRki. Ale możliwe że wogóle nie zadziała...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem wogóle nie będzie działać. Chodiz tutaj o to po rpsotu, że możesz mieć narazie sdr-ki a potem wymienić na ddr ale te sloty pod SDR będą nie używane. To jest po prostu na zasadzie uniwersalności płyty ale nie współpracy ramu. Niestety :( "Albo rybki albo akwarium" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ta płyta to ecs k7s5a? a co do ramu to nie będą razem działać, a pozatym kości ddr sa tańsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nom no to ECS skąd wiedziałes?? hahaha

Intuicja komputerowego entuzjasty :)

Odłóż 70zł i pójdź do sklepu komputerowego kupić 256 MB pamięći DDR, powinineś zauważyć wzrost wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256mb sdr chodzą na allegro po około 100zł a 256mb ddr nawet za sześćdziesiąt pare złociszy. Rachunek chyba prosty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tańsze są ale wydajnością ustępują przed DDR

z racji gorszych tajmingów ;) ale ddr nie uzyskują też takich częstotliwości jak ddr II ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...