Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Xris

Bios do GF 6600GT

Rekomendowane odpowiedzi

witam :)

znacie może stronki ze zmodowanymi biosami?

chodzi głównie o Volciki na GPU :D

jesio jedno: da sie jakos bez zmiany biosu podnieść V? jakis drobny mod albo jakis program?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A są w ogóle takie Biosy? Googlarką nic nie znalazłem, jedyne co mi w oko wpadło to http://www.ocia.net/articles/tempmonitoring/page1.shtml czyli jak włączyć czujnik temperatury na 6600GT.

oooo właśnie, a jak włączyć czujnik temperatury na radeonie 9800pro? Mam r360 i powinien czujnik być a nie ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Qba

wgrywasz bios od 9800XT albo zmieniasz w device ID na numery dopowiadajace 9800XT

jak wgrasz bezposredni bios od XT zwroc uwage aby timingi pamieci byly takie same lub bardzo podobne

Do tworcy tematu

zgrywasz swoj bios za pomoca nvflasha edytujesz go nv bios moddiferem czy jak to tam sie zwie i ustawiasz volciki jakie chcesz zapisujesz i wgrywasz spowrotem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie zawsze tak sie da :/ u mnie w 6200 nie ma możliwoscie zmiany napięcia w biosie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha masz nie modowany bios wiec, musisz sobie sciagnac od innego producenta timy memek sprobowac zrobic takie jak w twoim asusie i gra gitara

poznaniak na ocp kiedys mial temat o flashach i tam pomagal komus wlasnie z niemoowanym biosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...