Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zozole

Athlon 1,7 XP - pamięć 400 mHz

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli unowocześniam/ile się da/ komputer, kupiłem nową kartę graficzną i pamięć,bądą środki kupę lepszy procesor.Póki co dołożyłęm do PC2700 pamięć PC3200 ,wyjąłęm PC2100 przez co pamięć pracuje obecnie na 333MHz a nie jak dotychczas na 266 MHz -a procesor pracuje na 266 MHz . Athlony żle czują się w pracy asynchronicznej i wydaje mi się że wpłynęło to na pogorszenie pracy kompa tak pokazują testy 3D Mark.Jak zwolnić pracę pamięci. Szukałem w biosie ale nie znalazłem takiej opcji.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast zwalniac pamięc to podkręć proca. ściągnij CPUZ i powiedz na jakim rdzeniu jest ten twój procesor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i napisz coś o swoim kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI KT3 Ultra 2, bios ami, procek Athlon 1,7 XP+ /Polamino/, obecnie 2x 256MB/400/ i 128 MB /333/. Procek nie da się wiele podkręcić a wymiana terez nie wchodzi w gre.Muszę zwolnić pamięć z 333 na 266.

Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MSI KT3 Ultra 2, bios ami, procek Athlon 1,7 XP+ /Polamino/, obecnie 2x 256MB/400/ i 128 MB /333/. Procek nie da się wiele podkręcić a wymiana terez nie wchodzi w gre.Muszę zwolnić pamięć z 333 na 266.

Pozdrawiam i czekam na pomoc.

W BIOSie powinieneś mieć możliwość ustawiania częstotliwości FSB i pamięci oddzielnie. Obie wartości ustaw na 133 i będzie git. Palomino faktycznie nie ma sensu podkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze to palomino duzo nie pokrecisz

fjnie byloby gdyby mnoznik byl odblokowany wtedy puszczasz sobie np 8x200 i jest fajnie

mialem jiuhba kiedys i super porc byl szkoda ze K7 odeszlo w przeszlosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom palomo jest kiepskie do kręcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jako grzejnik na zime w sam raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ogrzewanie elektryczne jest drogie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi