Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MaciekCi

Galeria Foto

Rekomendowane odpowiedzi

O to nawet dobry pomysł :D Niech wie że za robienie duuuużo lepszych fotek od ludzi stąd jest ban :D

A tak serio to czekam na następne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-2575-1162335185_thumb.jpg

a jak Wam się podoba taka fotka, specjalnie wybrałem takie coby mojej facjaty nie było widać :)

zdjęcie z pomniejszoną rozdzielczością jak ktoś chętny na więcej górskich fotek to coś wymyśle i wstawie w inny sposób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z punktu widzenia fotografiki to takie sobie, ale Twoja wspinaczka robi wrażenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bana ? :P nieee . Z dzisiaj coś :

leaf11106.jpg

LemonDrop.jpg

LemonDrop2.jpg

BTW : Dzięki za komenty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO PS jest czy jakieś real foto, z tą cytryna? W każdym razie ekstra :)Tylko ostatnie zdjęcia chbya do połowy tylko jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TO PS jest czy jakieś real foto, z tą cytryna? W każdym razie ekstra :)Tylko ostatnie zdjęcia chbya do połowy tylko jest.

Żaden PS. :> PSa to użyłem do wywołania RAWu (i tylko tyle) - normalna cytryna wpadająca do wody :] ... Ostatnie do połowy ? Na serwie jest całe :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu woda wyszła efekciarsko bardzo fajnie :) Dlatego pytam.

Mi się ostatnie do połowy cytryny ładuje tylko. Odświeżam itd i nic.

edit: wina opery :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reload image sie robi :)

Ekstra zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem i niepomogło :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdziucham Maciecki! WOW.. z ta cytryna jest powalajace na kolana! Naprade! super...! ja zawsze proboje uchwycic jk kropla uderza o tafle wody, ale dupa, zawze zamazane, nigdy ostrosci nie moge zlapc. SUPER! Zdradz tajnik jak to uchwyciles :) :D!

Naprawde jeszcze raz gratz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja pierdziucham Maciecki! WOW.. z ta cytryna jest powalajace na kolana! Naprade! super...! ja zawsze proboje uchwycic jk kropla uderza o tafle wody, ale dupa, zawze zamazane, nigdy ostrosci nie moge zlapc. SUPER! Zdradz tajnik jak to uchwyciles :) :D!

Naprawde jeszcze raz gratz!

Niskie opóźnienie migawki ;)

Sekret: Lustrzanka za 5000 zł :)

A tam - gadanie :P Zrobię to samo A510. :) Refleks się liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak ustawi niskie opoznienie to pozniej ziarna ogromne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ale jak ustawi niskie opoznienie to pozniej ziarna ogromne.

Mylisz pojęcia. :) Mylisz czas otwarcia migawki z opóźnieniem migawki

Jest coś tak zwanego jak "shutter lag" lag - od lagowania , zacinania ... Kiedy naciskamy spust w tanim aparacie to w rzeczywistości fotka dopiero zrobi się za 1-1.5 sekundy bo aparat musi "załapać" polecenie zrobienia foty - cóż urok cyfraków ... w DSLR'ach "shutter lag" oczywiście też występuje, ale rzędu 0.01s więc jest znikomy... Łapiesz ? :) Przez shutter lag rzędu 1sekundy nie można dobrze zsynchronizować "upadku" cytryny do wody.

Co do czasu naświetlenia ... to krótki będzie i nie będzie szumów ("ziarno" to się używało za czasów błony bo teraz już ziarno to na pewno nie jest ;) ) przecież używamy lampy ! więc 1/60s starcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najsz :)

Mylisz pojęcia. :) Mylisz czas otwarcia migawki z opóźnieniem migawki

Jest coś tak zwanego jak "shutter lag" lag - od lagowania , zacinania ... Kiedy naciskamy spust w tanim aparacie to w rzeczywistości fotka dopiero zrobi się za 1-1.5 sekundy bo aparat musi "załapać" polecenie zrobienia foty - cóż urok cyfraków ... w DSLR'ach "shutter lag" oczywiście też występuje, ale rzędu 0.01s więc jest znikomy... Łapiesz ? :) Przez shutter lag rzędu 1sekundy nie można dobrze zsynchronizować "upadku" cytryny do wody.

Co do czasu naświetlenia ... to krótki będzie i nie będzie szumów ("ziarno" to się używało za czasów błony bo teraz już ziarno to na pewno nie jest ;) ) przecież używamy lampy ! więc 1/60s starcza.

Rozumiem.

Czy Ty nic innego oprócz wymyślania nowych kompozycji i strzelania zdjęc nie robisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niejrzeczny mis :D? Super fotosy. Podobajaj mi sie Twoje kolory, jak je uzyskujesz takie zimne? Photoshop czy w aparacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niejrzeczny mis :D?

Mi to bardziej czarną owcę przypomina, która zostaje potępiona własnie za to że jest inna = czarna (jak to w życiu często bywa ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy Ty nic innego oprócz wymyślania nowych kompozycji i strzelania zdjęc nie robisz?

Uczęszczam do szkoły , gadam z ludźmi , jem , śpię , myję się ... no i chyba tyle :P

Zimne kolory - po części w aparacie , po częśći Photoshop. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczne zdjęcie. I zachęcam do korzystania z galerii - tam Twoje zdjęcie dotrze do większej liczy osób, a i komentować będzie prościej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaciekCi, rewelacja! :) Ten kieliszek jest naturalnie taki hmm... zadymiony (tak się chyba nazywa ten efekt)?

P.S. Także zapraszam do korzystania z galerii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi, rewelacja! :) Ten kieliszek jest naturalnie taki hmm... zadymiony (tak się chyba nazywa ten efekt)?

P.S. Także zapraszam do korzystania z galerii.

Jej :P Jak mnie tu daaaawno nie było, odkurzę temat troszkę :P

rose2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zdjęcia są extra! Masz talent do fotografii... :rolleyes: ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...