Havoc 8 Napisano 31 Październik 2006 O to nawet dobry pomysł Niech wie że za robienie duuuużo lepszych fotek od ludzi stąd jest ban A tak serio to czekam na następne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Furmano 0 Napisano 31 Październik 2006 a jak Wam się podoba taka fotka, specjalnie wybrałem takie coby mojej facjaty nie było widać zdjęcie z pomniejszoną rozdzielczością jak ktoś chętny na więcej górskich fotek to coś wymyśle i wstawie w inny sposób Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 1 Listopad 2006 Z punktu widzenia fotografiki to takie sobie, ale Twoja wspinaczka robi wrażenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 1 Listopad 2006 Bana ? nieee . Z dzisiaj coś : BTW : Dzięki za komenty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 1 Listopad 2006 TO PS jest czy jakieś real foto, z tą cytryna? W każdym razie ekstra :)Tylko ostatnie zdjęcia chbya do połowy tylko jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 1 Listopad 2006 TO PS jest czy jakieś real foto, z tą cytryna? W każdym razie ekstra :)Tylko ostatnie zdjęcia chbya do połowy tylko jest. Żaden PS. :> PSa to użyłem do wywołania RAWu (i tylko tyle) - normalna cytryna wpadająca do wody :] ... Ostatnie do połowy ? Na serwie jest całe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 1 Listopad 2006 Po prostu woda wyszła efekciarsko bardzo fajnie Dlatego pytam. Mi się ostatnie do połowy cytryny ładuje tylko. Odświeżam itd i nic. edit: wina opery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 2 Listopad 2006 reload image sie robi Ekstra zdjęcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 2 Listopad 2006 Ja pierdziucham Maciecki! WOW.. z ta cytryna jest powalajace na kolana! Naprade! super...! ja zawsze proboje uchwycic jk kropla uderza o tafle wody, ale dupa, zawze zamazane, nigdy ostrosci nie moge zlapc. SUPER! Zdradz tajnik jak to uchwyciles ! Naprawde jeszcze raz gratz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 2 Listopad 2006 Sekret: Lustrzanka za 5000 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 2 Listopad 2006 Ja pierdziucham Maciecki! WOW.. z ta cytryna jest powalajace na kolana! Naprade! super...! ja zawsze proboje uchwycic jk kropla uderza o tafle wody, ale dupa, zawze zamazane, nigdy ostrosci nie moge zlapc. SUPER! Zdradz tajnik jak to uchwyciles ! Naprawde jeszcze raz gratz! Niskie opóźnienie migawki Sekret: Lustrzanka za 5000 zł A tam - gadanie Zrobię to samo A510. Refleks się liczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 3 Listopad 2006 No ale jak ustawi niskie opoznienie to pozniej ziarna ogromne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 4 Listopad 2006 No ale jak ustawi niskie opoznienie to pozniej ziarna ogromne. Mylisz pojęcia. Mylisz czas otwarcia migawki z opóźnieniem migawki Jest coś tak zwanego jak "shutter lag" lag - od lagowania , zacinania ... Kiedy naciskamy spust w tanim aparacie to w rzeczywistości fotka dopiero zrobi się za 1-1.5 sekundy bo aparat musi "załapać" polecenie zrobienia foty - cóż urok cyfraków ... w DSLR'ach "shutter lag" oczywiście też występuje, ale rzędu 0.01s więc jest znikomy... Łapiesz ? Przez shutter lag rzędu 1sekundy nie można dobrze zsynchronizować "upadku" cytryny do wody. Co do czasu naświetlenia ... to krótki będzie i nie będzie szumów ("ziarno" to się używało za czasów błony bo teraz już ziarno to na pewno nie jest ) przecież używamy lampy ! więc 1/60s starcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 6 Listopad 2006 - Last Monday... - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 6 Listopad 2006 najsz Mylisz pojęcia. Mylisz czas otwarcia migawki z opóźnieniem migawki Jest coś tak zwanego jak "shutter lag" lag - od lagowania , zacinania ... Kiedy naciskamy spust w tanim aparacie to w rzeczywistości fotka dopiero zrobi się za 1-1.5 sekundy bo aparat musi "załapać" polecenie zrobienia foty - cóż urok cyfraków ... w DSLR'ach "shutter lag" oczywiście też występuje, ale rzędu 0.01s więc jest znikomy... Łapiesz ? Przez shutter lag rzędu 1sekundy nie można dobrze zsynchronizować "upadku" cytryny do wody. Co do czasu naświetlenia ... to krótki będzie i nie będzie szumów ("ziarno" to się używało za czasów błony bo teraz już ziarno to na pewno nie jest ) przecież używamy lampy ! więc 1/60s starcza. Rozumiem. Czy Ty nic innego oprócz wymyślania nowych kompozycji i strzelania zdjęc nie robisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 6 Listopad 2006 Niejrzeczny mis ? Super fotosy. Podobajaj mi sie Twoje kolory, jak je uzyskujesz takie zimne? Photoshop czy w aparacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 6 Listopad 2006 Niejrzeczny mis ? Mi to bardziej czarną owcę przypomina, która zostaje potępiona własnie za to że jest inna = czarna (jak to w życiu często bywa ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 6 Listopad 2006 Czy Ty nic innego oprócz wymyślania nowych kompozycji i strzelania zdjęc nie robisz? Uczęszczam do szkoły , gadam z ludźmi , jem , śpię , myję się ... no i chyba tyle Zimne kolory - po części w aparacie , po częśći Photoshop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 6 Styczeń 2007 Śliczne zdjęcie. I zachęcam do korzystania z galerii - tam Twoje zdjęcie dotrze do większej liczy osób, a i komentować będzie prościej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 4 Luty 2007 MaciekCi, rewelacja! Ten kieliszek jest naturalnie taki hmm... zadymiony (tak się chyba nazywa ten efekt)? P.S. Także zapraszam do korzystania z galerii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MaciekCi 0 Napisano 3 Grudzień 2007 MaciekCi, rewelacja! Ten kieliszek jest naturalnie taki hmm... zadymiony (tak się chyba nazywa ten efekt)? P.S. Także zapraszam do korzystania z galerii. Jej Jak mnie tu daaaawno nie było, odkurzę temat troszkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
ulcia 0 Napisano 19 Luty 2008 Ale zdjęcia są extra! Masz talent do fotografii... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi