Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Najlepszy film według Was to...?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio nic takiego super nie widziałam.

Ale film Odkupienie był nizeły-o losach tego amerykańskiego twórcy jakiegoś gangu, którego niedawno zabito (kara śmierci). Schwarzeneger-gubernator mógł sobie darować, bo gość i tak siedział w celi śmierci kilkadziesiąt lat.

Widziałam też film Apartament ostatnio-nie ma się czym zachwycać, choć myzuka do niego jest niezła.Zwłaszca ta piosenka na końcu i początku(mam gdzieś ja ale nie pamiętam tytułu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki tvp1 przypomniał mi się film według mnie bardzo dobry "Show". Oglądałem go już ze 4 razy i zawsze na koniec się zastanawiam nad tym co jest pokazane w tym filmie. Ten film mimo że jest chyba "komedią" dobrze pokazuje jak można manipulować człowiekiem, gdzie jest granica między prawdem a fałszem(smutne). Taka chwila refleksji, pomyślcie o tym gdy będziecie oglądać ten film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Show" jest spox.

Wkurza mnie telewizja polska.Ciągle tylko powtórki i powtórki.

A jak puszczają po raz n-ty "Potop" albo coś w tym stylu to już maskara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie władca pierścieni tylko troche długie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod Leonarda Da Vinci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość El_Nino

Mi z filmów i seriali podoba się:

1.Zorro

2.Smallville/Supermen

3.Lost

4.James Bond 007

5.Diamentowa Afera

6.MIB

7.The One

8.Pocałunek smoka

9.Godziny szczytu 1/2/3

10.2Fast2F...

11.Bibliotekarz - Tajemnica (coś tam)....

12.Piraci z karaibów wszystkie 4 serie.

I wiele wiele innych... Jak sobie przypomne napisze wszystkie tak z 50 - 80 będzie tego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja własnie jestem po całodniowym seansie Władcy Pierścieni... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe i jak sie podobało bo dla mnie WP jest wypas(wszystkie 3 części)

Fajny horro to cykl pt. "Laleczka Chucky" część 1, 2, i 3(jest też 4 i 5 ale jeszcze ich nie obejrzałem :) ). Ale film bardzo fajny, niezapomne jak się bałem gdy oglądałem 1 część(produkcja 1988) jakieś 12 lat temu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe  i jak sie podobało bo dla mnie WP jest wypas(wszystkie 3 części)

Heh no genialny film, bardzo mi się podoba. Widziałem go już kilka razy, ale dziś pierwszy raz wszystkie części pod rząd (edycja kolekcjonerska - każda część 'nieco' dłuższa, nie wiem kiedy mi cały dzień przeleciał... :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem okazję zobaczyć filmy: Posejdon, Wzgórza mają oczy (oczywiście wersje z 2006 roku), oraz Donnie Darko. Dwie pierwsze pozycje nie wywarły na mnie większego wrażenia (po prostu przeciętniaki), jednak ostatni film, pomimo że ma już bodaj 5 lat, naprawdę warty jest polecenia. Kto go nie widział, a podobał mu się Efekt Motyla powinien się zainteresować... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" pomimo że ma już bodaj 5 lat, naprawdę warty jest polecenia. "

Ja gustuję najbardziej w filmach ktore maja conajmniej 10 lat ;-) , tzn, czasem sie cos trafi nowego, ale teraz..nie eee , nic mnie nei wciaga.

Lubie stare filmy takie jak Ramno, Terminator 2, Pul Fiction, Czlowiek z Blizna, Rainma, filmy z Pacino, Robert De niro, Dustin Hoffman itp itp, i takie tam gangsterskie, Edward Nozycoreki itp. Stare dobre polskie filmy tez sa bardzo dobre, maja swoj klimat. Dzisiaj sa jedynei niektore seriale lekko do nich podobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy Jesteśmy Chrystusami - nie tak śmieszny jak Dzień Świra ale bardzo "pouczający"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piraci jeden owszem... dwojka slabsza, znacznie slabsza... Ale plusem obu filmow jest swietny Deep vel. Cpt. Jack Sparrow :)

Ciekawe sa rowniez Purpurowe Rzeki (obie części)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest druga część Purpurowych Rzek ? :| Niewiedziałem

Obejrzyjcie film Lśnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest... Aniołowie/Jeźdźcy Apokalipsy (nie pamiętam pierwszego członu)...

Lśnienie.. klasyka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest... Aniołowie/Jeźdźcy Apokalipsy (nie pamiętam pierwszego członu)...

Lśnienie.. klasyka :)

*niepotrzebne skreslone ;) bardzo fajny film! ogólnie lubię taką tematykę ;]

Wymieniałem już 16blocks? [16 przecznic]. Z Bruce'em Willis'em :) Klasyczna amerykanska sensacja, ale dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem ostatnio Francuski numer (może jestem zbyt wymagający :P ,ale jak na polską komedię to trochę kiepskawy film, przy takich hiciorach jak Poranek kojota czy Chłopaki nie płaczą to się nie umywa...), Lucky Number S7evin [na polski tłumaczone jako Zabójczy numer] (gatunek został określony bodaj jako komedia kryminalna, wydaje mi się warto zobaczyć - dosyć ciekawe zakończenie :) ) no i Szybcy i wściekli: Tokio Drift (ponoć ogrom ludzi narzeka na ten film, ale że mi się podoba taka tematyka zatem polecam... tylko szkoda tych autek czasem, aż się smutno robi jak takie bryczki rozbijają :P no i kto by się nie chciał przejechać choćby takim Nissanem skyline... :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też widziałem Tokio Drift. Przepis na film dla facety jest prosty: ładne dupy, ładne samochody, wyścigi i sporo akcji. Mi się podobał ale drugi raz nie obejrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wreszcie obejrzałem Silent Hill. Naprawde godna ekranizacja takiego hitu jak ST. Chociaż trochę za bardzo rozciągnięto początek i rozwinięcie filmu bo końcówka robi się już "szybka". Nie wiem czy to efekt ciężkiego piątkowego dnia, ale pod koniec filmu nie wytrzymywałem i przysypiałem już :( Aż w końcu musiałem zrobić pauze na porządną kawę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silent Hill? Bleh... w ogóle mi się nie podobał... jakoś oglądałem ze znudzeniem, ani przez chwilę nie trzymał mnie w napięciu... cóż.. życie :)

Tokio Drift... Darek ma racje... raz obejrzeć można... taka bajeczka, ogląda się dla efektów specjalnych i fur (bo co do laseczek to zależy od gustu... ja takich lalek nie lubie), ale drugi raz oglądał też nie będę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tokio Drift napewno nei obejrze :D A Silent Hill był momentami spoko, szczególnie zapadła mi w pamięć scena z tymi pielęgniarkami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni jaki ogladałem i mi się podobał to Twierdza. Zresztą lubie filmy z Seanem Connery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa klasyka :)

O Lśnieniu napisałem pare postów wcześniej kiemarr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...