Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bolognese

Classic console czyli nostalgia

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętacie może Nesa, Snesa bądź Megadrive'a?? Ten temat tro świetna miejsce by przypomnieć sobię czasy panowanie tych konsol! Zapraszam do dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomnianych przez Ciebie konsol może nie pamiętam (tzn. nie tyle nie pamiętam, co nie miałem z nimi styczności), ale za to doskonale utkwił mi w pamięci Pegasus :D Taka prosta konsolka, a ile radości dostarczała. Chętnie zagrałbym sobie znowu w Mario Brosa albo Duck Tales (nie wiem, czy nie przekręcam nazwy - platformówka z disney'owskim kaczorem w roli głównej). Ach... Stare, dobre czasy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wspomnianych przez Ciebie konsol może nie pamiętam (tzn. nie tyle nie pamiętam, co nie miałem z nimi styczności), ale za to doskonale utkwił mi w pamięci Pegasus :D Taka prosta konsolka, a ile radości dostarczała. Chętnie zagrałbym sobie znowu w Mario Brosa albo Duck Tales (nie wiem, czy nie przekręcam nazwy - platformówka z disney'owskim kaczorem w roli głównej).  Ach... Stare, dobre czasy ;)

W duck tales to ja grałem na pegazusie, nintendo i na pierwszym game boyu, wypasna gierka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jest jakaś konwersja na PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może jest jakaś konwersja na PC?

Jeżeli chodzi wam o te same Duck Tales, które były także na Amigę to proszę bardzo

http://www.the-underdogs.org/game.php?id=344

Ja tę grę pamiętam właśnie z Amigi. Piękna gra, ciągle miło ją wspominam i od czasu do czasu sam chętnie w nią pogram nawet teraz. Po tylu latach ta gra jest ciągle bardzo grywalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli chodzi wam o te same Duck Tales, które były także na Amigę to proszę bardzo

http://www.the-underdogs.org/game.php?id=344

Ja tę grę pamiętam właśnie z Amigi. Piękna gra, ciągle miło ją wspominam i od czasu do czasu sam chętnie w nią pogram nawet teraz. Po tylu latach ta gra jest ciągle bardzo grywalna.

również grałem w duck tales na pegazusa jak i na amigę ale wciąż tkwi mi w pamięci super frog.

PS. jak ktośchce na xp to niech ściągnie dosboxa i super froga z www.fajnegry.krakow.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo niezapomne super froga, to była gra :) miała to coś, i ta muzyczka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ooo niezapomne super froga, to była gra :) miała to coś, i ta muzyczka:)

racja przygodówka niczego sobie. jak byłem mały nie mogłem przejść księżyca :D może ktoś wie CZY MOŻNA PODŁĄCZYć JAKOŚ JOYSTICK OD AMIGII DO KOMPA NIE WIEM MOŻE JAKIEŚ KOńCÓWKI TRZEBA ZMIENIć :D z chęcią bym se pograł

PS. pamiętam jak grałem z bratem na amidze w mortala i grałem tak długo i tak porwiście że mi się odciski na rękach porobiły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...