Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Mięsień

Muzyka filmowa...

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem sobie Troję... film "ździebko" (:-P) odbiega od historii, ale nie o tym chciałem. Szczerze powiedziawszy to muzyka w tym fimie jest do bani! Chcieli chyba podrobić Gladiatora (jak z resztą Joyce wspomniała), ale zupełnie im nie wyszło. Jakaś laseczka do mikrofonu troche powyła i podłożyli to do fimu... żenada!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie żdźebko:P To jest obraza dla każdego, kto czytał Iliadę... Nie dla mnie osobiscie, ponieważ szczerze mówiąc nie czuję sie na siłach przetrawiać tej archaicznej pisaniny z całym szacunkiem dla Homera i kolegów. Tak nieco off topic - niedawno widziałam film, kktóry swoim debilizmewm zmoiótł mnie z nóg - Naga broń(i nie chodzi tutaj bynajmniej o ta, o której myślicie:P). Historyjka o grupie zabójczyń o wdziecznej nazwie "Chińskie laleczki" które od lat najmłodszych były trenowane na bezwgledne maszyny do zabijania an jakiejś odcietej od swiata wyspie. Elementem treningu było miedzy innymi zabicie wspóltowarzyszki, a najlepsze z nich wyłąniaono na drodze walki na śmierć i życie. Gdyby cały film był utzrymany w tym tonie byłoby jeszcze w miare,ale beznadziejny watek miłosnty(agent FBI zakochany w jednej z morderczyń) i dialogi od których ziało beznadzieją sprawiły, że nawet sceny walk o 3 poziomy wyprzedzały najlepsze filmy z Bruce'em Lee czy Matrixa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(choć te rapowane kawałki są denne)
A słuchałeś oryginalne wersje i ostrzejsze? Bo te z NFSU to tylko okrojone wersje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że z ,, Pięknego Umysłu". Podoba mi się również jeszcze z ,, Brata Niedzwiedzia" (Phil Collins) oraz pewien klimat ma z ,, Władcy Pierścieni" ( coś jak Enya, w nim też ona śpiewa). Więcej ciekawych tytułów nie pamiętam. Jak już są jeszcze pojedyńcze piosenki z filmów.

a co do Troi, rodzice mnie na to zaciągneli. Nie podobało mi się. Nudne. Zawiodłam się, myślałam że chociaż trochę lepsze. A muzyka, to tam to były jakieś jęki... Ale jest to moja wyłącznie opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...