strzempa 0 Napisano 5 Maj 2004 Witam! Czy jest możliwość aby w boot loaderze Windows XP umieścic "skrót" do linuxa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Napisano 6 Maj 2004 ktos mi kiedys mowil, ze sie da, ale ja osobiscie w to nie wierze , polecam lilo lub gruba oni poradzą sobie i z windowsem i z linuxem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 10 Maj 2004 Korzystając z okazji pragnę zadać nutujące mnie od dłuższego czasu pytanie dot. Gruba. Jak skonfigurować go, aby działał w trybie graficznym, a nie tekstowym (zrobić mnie więcej tak, jak wygląda to w Gentoo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 10 Maj 2004 Wracając do problemu Strzampy, polecam artykuł "Linux i Windows na jednym komputerze (http://www.pcc.pl/modules.php?name=Content...showpage&pid=13). Jest trochę stary, ale większość informacji jest aktualna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Napisano 10 Maj 2004 Hmm, żeby to zrobić trzeba dodać tą skórkę, a jak to zrobić to musze sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 15 Maj 2004 Aha Może się skuszę w późniejszym czasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Napisano 7 Październik 2004 z małym opóźnieniem, ale podaje recepturę na skórkę do gruba (a wszystko to dlatego, że dawno do części linuxowej nie zaglądałem). Należy dodać taką linijke do grub.conf'a ;] splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz przy czym hd0,0 odpowiada 1 partycji dysku nr 1, czyli hda1. same splashe można znaleźć w necie, jest tego troche, najczęścięj są dopasowane do danej dystrybucji pod względem wyglądu ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 14 Październik 2004 Jak wszystko dobrze pójdzie zrobimy kolekcję splash screenów z logo PCC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach