Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BowWow

Mushkin

Rekomendowane odpowiedzi

Wow: Mushkiny (pc3200) smigaja na 3,2,2 z cl2.0 nie potrzebowalem do tego zadnego gotowania a tym bardziej smazenia...........a tak poza tym to z takimi kostakami mam do czynienia pierwszy raz - zawsze dzialalem na tzw "no-name", ktore dzialaly tylko przy ustawieniach SPD bo jak cos choc minimalnie probowales zmienic to komp padal.............

Bow: ludzie raczej nie podkrecaja kosci...........nie wiedza jak - napisz co Ty zrobiles i jakie daje to korzysci w wydajnosciach itd........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BowWow---->ile dałeś za te mushkiny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz źle ustawione te timingi. Najszybciej by było 6-2-2-2....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: za Mushkiny (2x512 lvl2 pc3200) udało mi sie wytargowac u siriusa z ceny 1982 zł na 1600 zł..................za tyle tez poszła przesylka.......hmmmm....."nieoficjalna" i jestem z tego uradowany....................kto by nie byl?!

Wow: jak to zle ustawione timingi? ustawiam RAS na 4 - im mniej cykli tym bardziej bedzie smigac..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, RAS powinien się równać timingom pozostałych -czyli w tym rpzypadku 2+2+2=6. A tak wogóle to bym tyle nie dał za pamięci...na twinmos twister mi kasy trochę szkoda, ale chyba je se kupię....ewentualne Geile lub Kingston XyperX. No i poza tym trza by zmienić mobo-chce ktoś kupić MSI KT3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: jestem przeciwny takiej dyskryminacji!!!!! kolejny raz musze zmagac sie z zazdrosnymi i "wszystko lepiej wiedzacymi" dzieciochami.................

Wow: ...........bo jak inaczej was nazwac?!?!?!?!?!? napastliwe atakowanie na mnie tylko z tego powodu ze cale siano przewalam na sprzet do kompa jest co najmniej zenujace..........

Bow: .............poruszanie kwestii Mushkinow, a szczególnie ich ceny i opłacalnosci wynika tylko i wylacznie z zazdrosci - sprzedajcie sobie drugi komputer za 3 tys to tez was bedzie stac...............

Wow: ..........mozliwe ze twiny mozna kupic nawet takie, ktore po podrasowaniu, beda mialy wydajnosc porownywalna z Mushkinami, ale ten wariant pozostawiam wam - bo ja juz mam 1gb Mushkinow i wali mi co sobie tam gdybacie.........

Bow: jest cala masa sprzetu ktora mozna kupic po okazyjnej cenie i po prostym OC miec lepsza wydajnosc od sprzetu wiele droższego (vide 1700+@2,6ghz)..............nie zaprzeczam temu..........kto ma checi i czas zeby podrozowac po necie i szperac w poszukiwaniu takich perelek to niech to jak najbardziej robi!!!!!! ja mialem okazje - zdobylem troche kasy to z wywalonym jezorem zlozylem zamowienie.....

Wow: ......moze zrobilem w pewnych miejscach blad...........ale teraz za pozno na takie gdybania - mam co mam.........a mam duzo :twisted:

BowWow: Uważaj kogo nazywasz idiotą...............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja mam taki dylemat: czy kupić 512DDR noname 400(będą chodziły na 333, więc CL2) czy Jakieś lepsze(Twister bądź KHX) też 512 400, ale musiałbym wywalić stare ramy... więc zostałoby mi 768MB DDR no name, bądź 512MB DDR wypasionych. Co mi się bardziej opyla? aha, niedługo planuję zmianę mobo na Abita NF7/Epoxa 8RDA3.

Dodam, że nie dokupię nowej kości wcześniej niż w grudniu....nastepnego roku. Wiec czy te 512MB wystarczy mi do grania w gry typu Doom3 HL2? Czy jednak zainwestować w ilość i jechać na 768MB no name?

Aha, czy nie macie do sprzedania jakichś tanich i dobrych ramów(np. te twinmosy an winbond bądź hynixy 4,3ns...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....:::>srekal34 i michasiek<:::....

Bow: uuuuuuaaaaaahhhhh!!!! miał on racje - pamieci chodza szybciej - ale tylko ociupinke...........

Wow: .........hmmmm powinienes sie bardziej spodziewac wzrostu stabilnosci.........

BowWow: .........pragniemy tu podziękować całej kadrze Complusa, a szczególnie Michaśkowi, Srekalowi i naszej Nestorce, którzy to przyjmując część cierpienia i bólu na siebie, wspólnymi siłami naprowadzili nas na jasną stronę Mocy........

WowBow: Niech Szmoc będzie z Wami!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...