Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Konsola vs. komputer

Lepszym narzędziem do gier jest konsola, czy komputer?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lepszym narz?dziem do gier jest konsola, czy komputer?

• Konsola
      11
    • Komputer
      32

Rekomendowane odpowiedzi

no to właściwie powiedziałeś to samo co ja tylko innymi słowami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest pewna kolej rzeczy :) niedługo wyjdą gry z silnikiem unreala 3 i bedzie grafika wymiatala, i znów kazdy bedzie za kompem. Potem pojawi się PS3 i wymiecie wszystko (specyfikacja rox :) )

Każdy za kompem? Wypraszam sobie.

Sytuacja konsolowców jest beznadziejna, ogromna ich większość ma i konsolę i jakiś komputer (zapewne nie za mocny, ale jest i grać niekiedy nawet da się) przez co taki "konsolowiec" ma czysty i klarowny obraz tego sprzętu... a "PeCetowiec" ? Ile z tych osób które tak teraz rzucają faki na konsole i twierdzą, że komputer jest lepszy do gier MA w domu jakąś konsolę? Pomińmy tu kwestię klona NESa, czyli Pegasusa bo to raczej oldschool. Ilu ma konsolę? Śmiało... łapka do góry! Nikt? Może jedna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie mam konsoli :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam konsoli, a jestem zdania, że w wielu wypadkach konsola znacznie lepiej nadaje się do gier niż PC. Komputer jest niezastąpiony w przypadku strategii (ekonomicznych :D) i FPS-ów (moim zdaniem). No chyba, że ktoś do konsoli dokupił myszkę i klawiaturę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam komputer, żeby przekonać się w czym konsola jest tak na prawdę taka wyśmienita poproszę mikołaja o Xboksa 360 na gwiazdke. Zobaczymy czy moje neutralne nastawienie do konsol sie zmieni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontanktuj mnie Darku z Twoim świętym Mikołajem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WoWa nie, ale Everquest i Final Fantasy XI już tak. Miałeś kiedyś konsolę?

Wieczny argument konsolowców w formie pytania "Miałeś kiedyś konsolę?" Wiadomo, każdy kto ma konsolę ma też kompa. Może 0,05% rodzin w Polsce posiadających komputer ma też konsolę. I teraz pytanie, czemu tak się dzieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że konsola jest lepsza każdy to wie na konsoli nie ma możliwości by się gra zacieła polecam san andreas na xboxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oczywiście że konsola jest lepsza każdy to wie na konsoli nie ma możliwości by się gra zacieła polecam san andreas na xboxa

tu możemy podyskutowac ;)

co do samego pytania to bramka nr: dwa ,,komputer"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jedno i drugie ma wady i zalety, ja jednak pozostaje przy PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co takiego jest lepsze w komputerze jak sie gra???? na konsoli można grać na dużym ekranie i wiesz że ci sie nie zatnie chyba że masz płytke zjechaną a na kompie jest mniejszy obraz zwykle mniejsza rozdzielczość, detale, kolory, a jak ktoś jeszcze ma za małe wymagania to sie będzie chamsko ciął i tyle filozofii. :D:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buehehehe typowo narzekanie konsolowca :D Oświadczam Ci oficjalnie, że napewno lepiej się gra na konsoli niż na PC, ale co z tego skoro na konsoli tylko grasz.... Wole PC, jak to mówisz gra mi się zacina(mi się nie zacina nic), niż konsole(chociaż wcale nic do konsol nie mam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi nie chodzio ciebie bo widzę że masz super kompa (komplement) ale mam na uwadze ludzi o gorszych kompach (nie najgorszych bo tacy są do mario hehe) a każdemu xboxowi nie możesz zmienić karty graficznej itp. każdy jest taki sam i chodzi każda gra( no chyba że nie jest na tą konsolę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak najlepszy do gier jest komp!!Jeśli ktos ma dobrego kompa to mu gra sie nie przytnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie i tu mamy jeśli a w xboxsie tego NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem konsola jest lepsza do grania...Niektórzy mówią że na konsoli gra się beznadziejnie w strzelanki...sry a ktoś spróbowal ? Ja znalazłem fun w tym lecz dynamika zostaje w tyle i tu się zgodze ;p.Jeden z forumowiczów wypowiedział się że na konsole potrzeba jest klawiatura i myszka...do czego ? na padzie wygodniej :> a pozatym ktoś grał w omnimushe 3 na pc ? ani rusz bez pada ;/Więc pieciaże kupujcie se pady :> bo rynek zaczyna zalewać gry konsolowe ;> :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdaniem konsola jest lepsza do grania...Niektórzy mówią że na konsoli gra się beznadziejnie w strzelanki...sry a ktoś sprubowal ? Ja znalazłem fun w tym lecz dynamika zostaje w tyle i tu się zgodze ;p.Jeden z forumowiczów wypowiedział się że na konsole potrzeba jest klawiatura i myszka...do czego ? na padzie wygodniej :> a pozatym ktoś grał w omnimushe 3 na pc ? ani rusz bez pada ;/Więc pieciaże kupujcie se pady :> bo rynek zaczyna zalewać gry konsolowe ;> :)

Pada nie zaszkodzi sobie dokupić do pieca. W omnimushe 3 grałem i to bez pada, jakoś większych problemów nie miałęm, z drugiej strony gra mi się nie podoba :P

A dlaczego rozpatrujecie teraz problem w kategorii gier. Odstawmy je na bok i powiedzcie co zrobicie poza graniem na konsoli? Nic! A na PCcie są pisane gry na te wasze konsole :P Na PC masz internet, programowanie, masę zabawy w Windowsie, setki innych zajęć gdy gra ci się znudzi, z konsolą, pryznajmniej teraz, tego nie masz. A w cenie nowego XBoxa można mieć bardzo dobry komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieram kompa ponieważ jesli masz kompa z prcesorkiem powyzej 3GH i z 512 RAM i przyzwoita karta graf, to kazda gra smiga i przyokazji mozna sobie np. zrobic filmik z gry, w która się gra, a co do dużego ekranu karty graf z wyjsciem pod AV nie są juz takie drogie idzie kupic karte ATI za 300 zl, osobiscie nie mam jej nic do zarzucenia. Na kompie mozesz wykonywac jednoczesnie kilka operacji, np. wlaczyc se trainer =], na konsoli tego nie ma i nie mozna ka konsoli se zrobic wirtualnego napedu. Istnieja juz emulatory knsol na kompy, a kompow na konsole NIE. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wybieram kompa ponieważ jesli masz kompa z prcesorkiem powyzej 3GH i z 512 RAM i przyzwoita karta graf, to kazda gra smiga i przyokazji mozna sobie np. zrobic filmik z gry, w która się gra, a co do dużego ekranu karty graf z wyjsciem pod AV nie są juz takie drogie idzie kupic karte ATI za 300 zl, osobiscie nie mam jej nic do zarzucenia. Na kompie mozesz wykonywac jednoczesnie kilka operacji, np. wlaczyc se trainer =], na konsoli tego nie ma i nie mozna ka konsoli se zrobic wirtualnego napedu. Istnieja juz emulatory knsol na kompy, a kompow na konsole NIE.  :D

!! Jak widzę "se" to aż mnie krew zalewa, ale ciężko nie widzieć jak połowa rodaków to analfabeci :/ Jak widać zresztą na załączonym obrazku :P

Ale jednak ma chłopak rację, komputer daje większe możliwości. Poza tym trudno znaleźć "pirata" który woli konsole...konsola przypomina mi taką zabawkę, którą możemy się pobawić chwile a potem odłożyć, oczywiście można znów do niej wrócić ale zabawa nadal będzie wyglądała tka samo. Z Piecem jest inaczej, zawsze można coś wymyślić, popróbować swoich sił w HTMLu, Pascalu i poprawić swoje fotki w Photoshopie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pada nie zaszkodzi sobie dokupić do pieca. W omnimushe 3 grałem i to bez pada, jakoś większych problemów nie miałęm, z drugiej strony gra mi się nie podoba :P

A dlaczego rozpatrujecie teraz problem w kategorii gier. Odstawmy je na bok i powiedzcie co zrobicie poza graniem na konsoli? Nic! A na PCcie są pisane gry na te wasze konsole :P Na PC masz internet, programowanie, masę zabawy w Windowsie, setki innych zajęć gdy gra ci się znudzi, z konsolą, pryznajmniej teraz, tego nie masz. A w cenie nowego XBoxa można mieć bardzo dobry komputer.

Hehe...też prawda...tak samo nie zaszkodzi kupić klawiatury i myszki usb ;p.Porównujesz teraz konsole z kompem pod względem użytkowności.Co można na kompie a czego nie można na konsoli. Konsole stworzyli po to żeby na niej grać. Ja wole sam/z kumplami przysiąść na fotelu/kanapie z cola :P i pograć na konsoli. Piec jest bardzo użyteczny i tu się zgodze lecz kosztowny.Żeby sobie pograć w jakąś gre trzeba wydać 1337 zł na nowy sprzęt, a konsole kupujesz raz i porządnie :D i grafy nie ma gorszej po 5 latach, a o klimacie w grach jak RE4 albo którąś część ff`a nawet nie wspomne B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prawda, jeżeli porównać tylko pod względem gier to konsola wypada dobrze ale raczej nie lepiej niż na Piecu. A co do grafiki to nie wygląda gorzej po 5latach bo się nie zmienia wogóle, teraźniejszy xbox 360 za 5 lat będzie miał słąbą grafę a na Pccie będziemy ciąć w wirtualnej rzeczywistości :P

P.S. I nie "SE" (bo SE to shit edition) ale "SOBIE". Nie zjadajcie 'obi' one też chcą żyć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...