Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BIGger

GF4 MX 440

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Czy daloby sie przykleic na pascie termoprzewodzacej SREBRNEJ radiatorki na karte graficzna?Czy moze to byc srebrna pasta termoprzewodzaca? I czy beda sie one trzymaly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo słowo pasta nie sugeruje właściwości klejących... Poza tym osobiście nie ciaprałbym pastą przewodzącą prąd po radeonie...

Masz dwie możliwości:

- kupisz thermopox - jako tako przewodzi ciepło, przyklejasz na zawsze, jak odkleisz to razem z kością

- zastosujesz patent, który stosuję m.in. ja - smarujesz cienko kość pastą (w moim przypadku arctic ceramique) przyciskach i po bokach obklejasz klejem (kropelka się świetnie sprawdza). Jednak z usunięciem kropelki po odklejeniu też może być kłopot. Niektórzy stosują silikon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepeiej tasme termoprzewodzącą 3M z allegro - koszt poniżej 5 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta nie klei. Kropelką/SuperGlue/Cyjanopanem możesz zniszczyć kartę (roztapiają plastik) i nie da rady już później odkleić.

Najlepiej cienką taśmą termoprzewodzącą. Kosztuje grosze a trzyma i przewodzi ciepło :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupoty gadacie! :P Srebrna przyklei, o ilenie są to wielkie ciężkie radiatory, ja miałem zrobione z pocietego radaitorka z NB i srebrna pasta przykleilem. Oczywiście nie będzie się to trzymać kilka lat, ale m-c wytrzyma prawdopodobnie. Potem należy powtórzyć zabieg ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a potem spadnie i zrobi zwarcie ale to nic :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na co ma spaść? :> Przeciez jak już radiatorek odpadnie to tylko na "podłoge" obudowy ;p A pasta też aż tak nie przewodzi, ja uwaliłem srebrną pasta ramy na grafie i dosyc dużo wyciekło na około (pierwszy raz, za dużo pasty itd) a jednak chodziła długo i się nie dymiłą :D Dobrze bedzie, chociaż odpowiedzialności nie biore :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...