Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
emil

Mod GeForce4 Ti 4600 128MB

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie, można zrobić jakiegoś moda, tzn, coś po za zwykłym o/c, jakieś potoki odblokować itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można. GF4600 to najwydajniejszy geforce z serii GF4. Możesz go tylko podkręcić porządnie - to też da duże efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, na razie w ostry o/c się nie bawiłem memorki 650@702 i stabilnie chodzi, bez radiatorków. czytałem że można nawet do ~750 kręcić ale narazie czasu za bardzo nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w ti4200 mozna zrobic moda?? narazie tylko moja karte podkrecilem z c250@286 a m513@567

ps. a oto 7tysieczny post i to moj :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a w ti4200 mozna zrobic moda?? narazie tylko moja karte podkrecilem z c250@286 a m513@567

ps. a oto 7tysieczny post i to moj :-P

Gratuluje!

Niestety w kartach z serii geforce4 jedynym modem jest vmod zwiekszajacy napieci dla gpu i pamieci. Mozna o tym znalezc wiele informacji w internecie, z doswiadczenia wiem jednak ze takie zabawy jezeli od razu nie zepsuja karty to tragiczne zmniejsza jej zywotnosc. Polecam tylko dla ludzi ktorzy chca jednorazowo uzyskac wysoki wynik w 3dmarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś gf 4 ti i chciałem go modowac na quadro. niestety karta padła iz modowania nici. Z tego co słyszałem to po takiej operacji niektóre geirki mogą chodzić szybciej, niektóre wolnie. Spory przyrost jest natomiast w aplikacjach graficznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...