BIGger 0 Zgłoś Napisano 4 Grudzień 2004 Mam przyjemność, drodzy koledzy, przedstawić Wam następcę wielkiego hitu internetowego a mianowicie Counter Strike: Source. Gdy dostałem CD z tą grą do rąk, pomyślałem; "No tak, pewnie bedzie taki jak poprzedni: średnio-słaba grafa, dobre dźwięki, duża grywalność... Będzie rozrywki na tydzień..." I miałem rację... Po części.. Na szczęście pozytywnej częsci... A więc, przyjrzyjmy się grze... Zacznijmy od menu: Nikomu chyba nie musze objaśniać co do czego służy. W menu zastosowano parę nowości, m.in. efektowne rozjaśnienia, przejścia itp. Jeśli chodzi o opcje, zostały one zrobione podobnie do CS'a 1.6: A tak prezentuje się consola: No dobrze przejdźmy do najważniejszego elementu, czyli samej gry . W pierwszym momencie, po zrobieniu serwera poprostu "szokła" mnie świetna grafika. Dym unoszący się nad piaskiem(de_dust), stare odrapane samochody, oraz to, że większość przedmiotów da się poruszyć: -Tłuczone butelki: -> -Przewracające się beczki: -> -> Zaskoczyła mnie również gra świateł: http://img77.exs.cx/img77/802/hl22004-11-2...10-25-07-60.jpg Oraz bardzo fajna latarka: -> Świetne są również iskry lecące przy strzale w metalowe przedmioty: Następująco wygląda podkładanie bobmby: -> -> Jeśli chodzi o dźwięki, są nadal wspaniałe, realistyczne. Podsumowując, w Counter Strike Source powinien zagrać każdy, kogo interesuje dobra strzelaninka, oraz wszyscy Ci którzy w Nią jeszcze nie grali ;-). GOR·CO POLECAM! BIGger EDIT: Kilka nowych screenow(1024x768, max details, BEZ Aniso i AA!), CSS z dodatkiem FucionPack: Te odbicie w lunecie, achhhh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Zgłoś Napisano 4 Grudzień 2004 Ale ta gra to jest chyba Counter Strike: Source a nie Counter: Strike Source Ja w takie gry wole nie grać bo wiem że się uzależnie... tak było ze starcraftem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kornel 0 Zgłoś Napisano 5 Grudzień 2004 Wygląda spoko. To ejst multiplayer rozumiem? Sa serwery juz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Zgłoś Napisano 7 Grudzień 2004 uh... otarłem już łzy, ze wzruszenia :-P. Cała seria Counter-Strike jest wg mnie jest najlępszą grą multiplayerową na świecie (jeśli chodzi o FPPki). Troche za dużo tych nowych wersji, ale mam nadzieje, że CSS, będzie teraz dość długo, by wszyskie klany CSowe się na niego przerzuciły. Gra jest ładna i bardziej realistyczna niż poprzednie części. Naprawde mi się podoba i gdybym tylko miał lepszy sprzęt spędziłbym nad nią "troche" czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Zgłoś Napisano 7 Grudzień 2004 Ale ten nowy counter strike to się rózni tylko tym że został w nim zaaplikowany silnik grafinczy z HF2 (source)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BIGger 0 Zgłoś Napisano 8 Grudzień 2004 Hmm... Nie do konca... Dzwieki, delikatnie zmieniona opcja "buy", boty juz w samej grze... Mozna by tego troszke powymieniac... Jesli piszesz tylko to prosze daj to w cudzysłów, bo zmiana grafiki odmienila tą grę całkowicie, klimat jest niesamowity.... EDIT: Jak sie okazalo, to co gra przedstawiała na GF2 to bylo nic w porownaniu do standartu DX9. Screeny wkrotce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPAZ 0 Zgłoś Napisano 19 Styczeń 2006 NIEMA TO JAK FPP ALE JA WOLE COUNTER STRIKE 1.6 PO TUNINGU WWW.FPSBANANA.COM I WSZYSTKO CO DO TUNINGU POTRZEBNE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrówek 0 Zgłoś Napisano 26 Styczeń 2006 Wg mnie Source nie dorasta do pięt 1.6. Zbyt łatwo headshota strzelić i wtedy dobrzy gracze dostają w łeb od początkujących. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Zgłoś Napisano 26 Styczeń 2006 Jak się jest dobrym to się z początkującymi poradzi bez żadnego problemu. A boisz się tego że początkujący Ci dowalą? skoro oni to potrafią to co z doświadczonymi zawodnikami? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrówek 0 Zgłoś Napisano 26 Styczeń 2006 Jak się jest dobrym to się z początkującymi poradzi bez żadnego problemu. A boisz się tego że początkujący Ci dowalą? skoro oni to potrafią to co z doświadczonymi zawodnikami? ;] <{POST_SNAPBACK}> Nie o to chodzi Czasem jest zbyt łatwo (...) ale fizyka i grafika w grze jest super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach