Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BIGger

Pare pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej miec otwarta obudowe czy zamknieta? Mam procesor Duron 950@1045MHz Czy mozna bardziej go podkrecic?(zwiekszylem napiecie o 0.5V) Do Jakich kabli podpiac wiatraczek do obudowy, dodatkowy of course(gdzies w okolicach karty graficznej...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz dobry obieg powietrza w obudowie, to zamknieta. Jesli tylko zasilacz i gesto kabli, to otwarta. Roznica (wlasne pomiary) jest w takim przypadku zdecydowanie na korzysc otwartej obudowy. Mnie samemu zdarzalo sie przy tym kierowac pokojowy wentylator w kierunku obudowy, gdy chcialem grac na moim celku (podpis) w 40-stopniowym upale :)

Co do kabelków to trochę nie łąpię. Masz te od wiatraka i wtyczki do wiatraków na płycie... Nie wiem jak jest na współczesnych płytach - na mojej wszystkie są na 5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wentylatorem chodzilo mi o to ze chcę sobie dac do obudowy wentylator chlodzacy obudowe od srodka, wspomagajajacy obieg powietrza w srodku(gdzies w okolicach karty graficznej)... A moj problem polega na tym, ze niewiem do jakich kabelkow umieszczonych w obudowie mam go podlaczyc, przylutowac. Mam nadzieje, ze teraz troshke jasniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z wentylatorem chodzilo mi o to ze chcę sobie dac do obudowy wentylator chlodzacy obudowe od srodka, wspomagajajacy obieg powietrza w srodku(gdzies w okolicach karty graficznej)... A moj problem polega na tym, ze niewiem do jakich kabelkow umieszczonych w obudowie mam go podlaczyc, przylutowac. Mam nadzieje, ze teraz troshke jasniej :)

Kabelków umieszczony w obudowie? Sorry, nie mam pojęcia co masz na myśli. Jedyne kable, które mi przychodzą do głowy, to te od zasilacza (moleksy, niektóre wentyle podłącza się do nich). Poza tym są wtyczki (gniazda) na płycie głównej, ja mam trzy i wszystkie 5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrw..cze:P Chodzi mi o to, ze chce poprostu podpiac wentylator ktory bedzie chlodzil obudowe od srodka:P i wentylator ma 2 kabelki + i - do czego mam je dolutowac. Jak teraz nie skapujcie to niewiem jak Wam to powiedziec:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Qrw..cze:P Chodzi mi o to, ze chce poprostu podpiac wentylator ktory bedzie chlodzil obudowe od srodka:P i wentylator ma 2 kabelki + i - do czego mam je dolutowac. Jak teraz nie skapujcie to niewiem jak Wam to powiedziec:P

Ja mam tak zrobione: kupiłem wentyl za 30 złotych i albo podpinam go z CDkiem albo lutuję do głównego zasilacza - rozkręć i już chyba kolorki skojarzysz ;) + - czarny czerwony 5 V i gra muzyka

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz Volcano 7+ i zrobilem tak: Volcano podpiolem pod kabel ktory idzie do cd'ka czy tez hdd, 1 wentyl w obudowie podpiety jest pod wejscie dla wentyla od proca a 2 pod wejscie 5V(8k9a7i ma tylko jedno :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...