bony00 2 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2020 Czy ktos na forum ma doświadczenie w integracji sklepu z ceneo? Niestety ale nie przynosi to oczekiwanych rezultatów w sklepie. W jaki sposób to poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
red100 2 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2020 1. jeśli masz różnicę cenie w Ceneo, a w cenie na sklepie, a widzę że korzystasz z Magento, to prawdopodobnie coś jest nie tak z feedem produktowym do Ceneo - przekazuje błędne dane - i w tym może być sedno sprawy. Sprawdź czy cron aktualizujący działa jak należy. 2. Callpage mnie zapytał 4 razy czy chcę zostawić numer, do cholery gdybym nie chciał przetestować całego zamówienia to bym wyszedł. - sprawdź nagrania ze smartlooka którego masz odpalonego na sklepie, czy podobnych rzeczy nie robią inni klienci. 3. Koszyk, brak potwierdzenia zamówienia, brak wylistowanych kroków - część ludzi wie że po pewnym kroku zamówienia jest już "po drugiej stronie" - jak w allegro "kup teraz" i musi zapłacić bądź jakoś odkręcać sprawę. 4. Relatywnie długo sięs trona wczytuje i kolejne kroki również. Szybkość wczytywania ma bezpośredni wpływ na wsp. konwersji. Gdzieś czytałem zę gdyby Amazon działał o sekundę wolniej, straciliby w sprzedaży w rok 1,6 miliarda USD. Nie doszukałem się źródła tej informacji, ale w każdej legendzie jest ziarno prawdy i w tym przypadku najprawdopodobniej bardzo duże to ziarno. Polecam skontaktować się z nimi https://omnicommerce.pl/ Powinni wprowadzić tutaj odpowiednie rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach