bony00 2 Zgłoś Napisano 22 Styczeń 2019 Interesuje mnie kwestia biegania w opaskach kompresyjnych. Może ktoś biegał w taki sposob? Czy rzeczywiśćie pomaga to w wydajności? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
red100 2 Zgłoś Napisano 23 Styczeń 2019 Nie każdy sportowiec jest okazem zdrowia, a wielu ma problemy z obrzękami i żylakami. Wielogodzinne siedzenie w pracy i wyczerpujące treningi z rana lub na zakończenie dnia powodują, że nogi są ciągle w dole. Dla osób prowadzących taki tryb życia stosowanie wyrobów kompresyjnych jest jak najbardziej uzasadnione. Opaski takie chronią również stawy przed uszkodzeniami. Zmniejszają równiez opuchnięcia. Polecam poczytać sobie o poszczególnych produktach zanim się zdecydujesz. Zawsze warto jest zasięgnąc porady specjalisty od rehabilitacji. Ze swojej strony polecam ich produkty kompresyjne os1st.pl - jest to najlepsza jakość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Elion 1 Zgłoś Napisano 27 Maj 2019 (edytowane) Opaska nie pomoże Ci w szybkim bieganiu Tutaj liczy się samozaparcie oraz to ile czasu przeznaczysz na trening. Opaski kompresyjne polecane są szczególnie sportowcom i osobom żyjącym aktywnym trybem życia, które borykają się z problemami żylaków i obrzęków. Inne zalety to na pewno https://sunbarrel.pl/pl/182-kompresja szybsza regeneracja po treningu ochrona mieśni jak również zmniejszenie częstotliwości skurczów Jesli biegasz czesto to myśle, że warto zainwestować Edytowane 31 Maj 2019 przez Elion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
nielubiezimy 1 Zgłoś Napisano 10 Lipiec 2019 Ja w opaskach kompresyjnych nie biegałem ale po ostatnich kilku nieprzyjemnych przygodach z kierowcami samochodów polecam do wieczornego biegania ubierać jakieś dobrze widoczne odblaski. Biegać można nawet w zwykłej kamizelce odblaskowej albo takich szelkach jak tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
never 0 Zgłoś Napisano 6 Listopad 2020 Mam, posiadam, używam podczas biegów. Lubuje się w tego rodzaju udogodnieniach. Ostatnio zakupiłem np. wkładki do butów https://bodymove.pl/wkladki-ortopedyczne-warszawa/ oraz cały zestaw ubrań termoaktywnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi