Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
koszkuc

Problem z zasilaniem w komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z zasilaniem w komputerze. Po włączeniu wiatraki zaczynają się kręcić, ale wydaje się jakby komputer dostawał zbyt mało mocy i nie zapalają się lampki na myszce, klawiaturze, ani nie pojawia się obraz na monitorze i można tak czekać w nieskończoność. Dopiero po wyłączeniu listwy zasilającej i po włączeniu jej po kilkunastu sekundach komputer włącza się normalnie. Dodam, że problemy zaczęły się kiedy podłączyłem dysk ssd jako drugi, a zasilacz na pewno ma wystarczającą moc. Już kiedyś miałem podobny problem (tylko, że bez dysku SSD) i po zaniesieniu do serwisu stwierdzili, że coś było odwrotnie podłączone i robiło zwarcie. Czy tak samo może być w tym przypadku? Niczego nie przepinałem, tylko dodałem nowy dysk. Niestety jestem słaby w elektryce, więc z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo może być w tym przypadku, czyli tworzy się zwarcie i jest to kwestia odpowiedniego podłączenia dysku. sam wiatrak, cały komputer był czyszczony z kurzu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak cały komputer dokładnie wyczyściłem a wiatraki dokładnie przedmuchałem sprężonym powietrzem. Po czym rozpoznać, że dysk jest odpowiednio lub nieodpowiednio podłączony? Bo w sumie moja wiedza kończy się na tym, że trzeba podłączyć kabel sata do płyty i zasilanie z zasilacza. Próbowałem również odłączać nowy dysk żeby wszystko było jak wcześniej i problem ciągle pozostał. Czy przy czyszczeniu można zrobić coś nieodpowiednio by potem coś powodowało zwarcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jeżeli czyszczenie komputera z kurzu etc. nie pomogło, to pozostało się tylko oddać komputer do wyspecjalizowanego serwisu w celu zbadania problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...