esuowaty 0 Napisano 29 Marzec 2018 Witam, mam problem.. Jestem posiadaczem laptopa Acer Aspire E1-571G. Ziomek zrobił mi podkładkę chłodzącą, w momencie jak ją podpiąłem nagle wyłączyło mi laptopa i po ponownym włączeniu przestało działać USB tzn. mam 3 porty USB, 2 wogóle nie reagują a jak podpinam myszkę pod pojedyńczy port wyskakuje "Nie rozpoznano urządzenia USB". Jak podpinam np. pendrive to normalnie idzie napięcie z tych gniazd.. Podejrzewam że spalone USB. I moje pytanie brzmi czy dało by się np. kupić przejściówke z HDMI na USB i jakoś to ustawić żeby to działało jako USB? Bo myślałem nad kupnem expresscard lub PCMCIA z USB lecz niestety nie mam wejścia na ani jedno ani drugie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit-computers 0 Napisano 6 Czerwiec 2018 Może spróbuj zainstalować sterowniki od płyty głównej raz jeszcze, być może to coś da, ewentualnie druga opcja to tak jak piszesz-spalone gniazdo, ale wątpie aby to stało się na skutek działania samej podstawki chłodzącej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biospass 0 Napisano 23 Wrzesień 2018 Możesz dokupić rozgałęźnik USB i podłączyć do tego portu, który pozostał sprawny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grafitowa 0 Napisano 25 Wrzesień 2018 Witam Was Wszystkich i życzę miłego dnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mola Elk 0 Napisano 26 Wrzesień 2018 USB nie może być spalone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kirim 1 Napisano 29 Wrzesień 2018 strewoniki zaintaluj jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach