Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
VJBG

Zapętlenie uruchamiania komputera po próbie przywrócenia poprzedniej wersji Win 10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem. Po ostatniej aktualizacji systemu Windows 10 postanowiłem z pewnego powodu przywrócić poprzednią wersję systemu. Wchodzę więc w ustawienia, klikam odpowiednie opcje i rozpoczyna się odzyskiwanie, system się resetuje.

I tu zaczyna się problem. Od rozpoczęcia przywracania komputer jest zapętlony pomiędzy trzema ekranami: jednym z logo Asus, drugim z niebieskim logo Windows i trzecim, czarnym, z następującymi szybko po sobie napisami "trwa próba odzyskania instalacji" i "trwa przywracanie poprzedniej wersji systemu Windows", po czym cały cykl zaczyna się od nowa.

Naciśnięcie F8 wyświetla mi okno z napisem "please select boot device" oraz trzema opcjami do wyboru, z czego ostatnia to "Enter setup" który pozwala mi dostać się do BIOSa. Próbowałem wybrać obie pozycje z listy oraz zresetować w BIOSie do podstawowych. Próbowałem też uruchomić komputer w trybie awaryjnym poprzez kilkukrotne wyłączanie go w momencie pojawienia się niebieskiego logo Microsoft, co jednak mi się nie udało. Nie wiem co zrobić. Jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam firme Akte z Poznania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...