Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bartu30

powerbank

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się zaopatrzyć w powerbank, jest to mój pierwszy tego typu zakup i nie wiem na co zwracać uwagę. Może macie z tym sprzętem jakieś już doświadczenie, i może udzielić mi kilku rad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jakiej pojemności potrzebujesz, ilu wyjść.

Z takich podstawowych, które nie wybuchają dosyć dobre i znane są powerbanki ADATA, https://www.ceneo.pl/43294003 tutaj poniżej 50 zł w sferisie, 10k mAh. Jeśli coś większego to tylko Xiaomi PowerBank, kupując z Chin bardzo tanio wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z Chin długo się czego na dostawę? W allegro tez widziałem dużo ofert, ale właśnie się nie znam i nie wiem na co zwrócić uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Chinami różnie to bywa, ale około miesiąca czekania jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co zamawiać elektronikę z Chin skoro w sklepach w Pl także znajdziesz wszystko czego szukasz or ceny są niższe? Zobacz na To-system.pl w razie pytań służymy pomocą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym patrzeć sie nie tyle na firmę co na pojemność powerbanku. Powinien mieć jak najlepszą.

W dobrej cenie powerbanki ma firma Xiaomi:

https://www.fostertechnologies.pl/pl/c/Xiaomi-Powerbank/121

Można zamowić przez internet, w sklepach stacjonarnych zaczynają sie już pojawiać jednak nadal najwięcej jest sprzętu innych firm. Cena jest dobra , jednocześnie powerbanki mają bardzo duża objętość. Zajmują niewiele miejsca i ladowanie jest szybkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przydatne porady :) Dzięki wielkie, z całą pewnością przydadzą mi się one :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proponowałbym patrzeć sie nie tyle na firmę co na pojemność powerbanku. Powinien mieć jak najlepszą.

@Starek no nie do końca, Xiaomi akurat jest ok firmą w kwestii powerbanków, ale pojemność nie powinna być kryterium. Tańsze firmy często oszukują na pojemności, wyliczają pojemność na podstawie jakichś dziwnych algorytmów, i nagle z 20k mAh robi się 12k...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat prawda, nie warto kupować tych najtańszych i to w dodatku podróbek bo w praktyce nie posłużą Ci zbyt długo. Jaki budżet posiadasz na ten cel? Dobry powerbank to koszt od 50zł wzwyż w zależności już od tego gdzie kupisz oraz jaka będzie jego pojemność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jak było powiedziane wcześniej, nie ma co kierować się niską ceną. Ja mogę Ci polecić ten co używam bo śmiga bez zarzutu a jest dość mocno eksploatowany. Mam dokładnie tego https://www.al.to/p/426201-powerbank-xiaomi-power-bank-2-10000-mah-czarny.html i jak miałbym kupować następny to też pewnie ten. 10 000 mAh, złącza USB i microUSB, szybkie ładowanie, ochrona przed zbyt wysokim napięciem a do tego zakuty w aluminium i to solidnie. Zgrabny i dobrze działający a nie kosztuje fortuny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku zakupu powerbanka kieruj się przede wszystkim jego mocą oraz jakością. Powerbanki potrafią się między sobą znacznie różnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...