justacher 0 Zgłoś Napisano 20 Styczeń 2018 (edytowane) Witam serdecznie jakiś czas temu przebywałam w związku ze sprawami służbowymi na południu Polski i tak mi się spodobało, że chcę się tam przeprowadzić. Najbardziej odpowiadałyby mi okolice Wrocławia, a tak konkretnie to zastanawiałam się nad Radwanicami. Zaczęłam już nawet przeglądać oferty domów, np.: http://arbetdeweloper.pl/domy/radwanice/. Może ktoś jest po takiej przeprowadzce? Jeżeli tak, to jak wrażenia?Radwanice to dobra lokalizacja? A może znacie jeszcze inne ciekawe miejsca? Edytowane 22 Styczeń 2018 przez justacher Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
goldek 0 Zgłoś Napisano 21 Styczeń 2018 Wrocław! Przepiękne miasto z wieloma perspektywami także jak najbardziej polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
garfys 0 Zgłoś Napisano 22 Styczeń 2018 jak dla mnie to najlepiej jest się przeprowadzić za granicę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
pcelite 0 Zgłoś Napisano 22 Styczeń 2018 Szczerze powiedziawszy to tez powoli zastanawiam sie nad poszukaniem sobie jakiejs pracy zagranica. Niestety u nas nie ma i nie bedzie w najblizszym czasie tego wychwalanego przez wszystkich rynku pracownika. Wszedzie tylko chca placic najnizsze stawki .. za robienie najlepiej za dwoch - nie zgadzam sie na takie traktowanie. Mam kilku znajomych pracujacych na terenie Belgii i chyba tam uderze. Problem jest tylko natury logistycznej poniewaz bede mial ze soba do zabrania sprzet agd oraz meble do mieszkania na miejscu. Znacie moze jakies sprawdzone firmy, ktore podejma sie takiego transportu? Zastanawiam sie nad Fortis https://www.fortis-przeprowadzki.pl/przeprowadzki-belgia-polska/ gdyz maja cos takiego w ofercie. Moze ktos wie cos wiecej na ten temat i sie wypowie .. bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
preJanusz 0 Zgłoś Napisano 23 Styczeń 2018 Odważne podejście, skoro już przeglądasz oferty sprzedaży domów. Najważniejsze jest, żeby być tam gdzie nam się faktycznie podoba i gdzie dobrze się czujemy. Priorytetową kwestią jednak powinno być zorientowanie się w rynku pracy, bo przeprowadzka wcale nie jest taka trudna, ale potem trzeba jakoś ułożyć sobie życie w nowym miejscu. Lepiej nie kierować się jedynie kwestią pięknej okolicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Ridan 0 Zgłoś Napisano 1 Luty 2018 ja też jestem po takiej przeprowadzce i musze przyznać, że teraz jest dużo lepiej. W końcu podoba mi się miejsce w którym zyję. Musisz też pamiętać o tym, żeby znaleźc firmę transportową, ktora wszystko ci przewiezie, a samemu może byc ciężko. Ja korzystałem z Transport Prywatny. Bardzo solidna firma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
pekala07 0 Zgłoś Napisano 3 Kwiecień 2019 Jeśli szukacie kartonów do przeprowadzki, to polecam ten poradnik https://all4pack.pl/blog/gdzie-kupic-znalezc-kartony-do-przeprowadzki/ Mają naprawdę sporo ciekawych pomysłów na darmowe lub prawie darmowe kartony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi